Ο Μάρντι Φις έκανε προσπάθεια μέχρι την τελευταία στιγμή για να αγωνιστεί στο US Open, όμως ο τραυματισμός του στα πλευρά τον ανάγκασε να αποσύρει τη συμμετοχή του από το τελευταίο Grand Slam της σεζόν και το γεγονός εκμεταλεύτηκε ο Mr.Status, Ρουί Μασάδο.

Ο 27χρονος Αμερικανός, Νο26 της παγκόσμιας κατάταξης και Νο25 του ταμπλό ο οποίος πέρυσι είχε φτάσει μέχρι τα προημιτελικά στο Flushing Meadows (l.Nadal), κληρώθηκε να αντιμετωπίσει τον Αυστριακό Ντάνιελ Κέλερερ στον 1ο γύρο της διοργάνωσης, όμως δεν μπόρεσε να ξεπεράσει τους πόνους στα πλευρά και τη θέση του στο ταμπλό θα πάρει ο lucky looser Ρουί Μασάδο που φέτος στέφθηκε πρωταθλητής στο Status Athens Open της Αθήνας.

Ο Φις ο οποίος το 2004 είχε βρεθεί στην υψηλότερη θέση της καριέρας του, το Νο14 του κόσμου, δεν βρισκόταν σε καλή κατάσταση και η πορεία του στο Olympus US Open Series 2009, ήταν επιεικώς μέτρια. Ήττα στους "8" του Los Angeles (l.Mayer) και δύο συνεχόμενους αποκλεισμούς στο 2ο γύρο των Washington Classic (l.Petzschner) και Pilot Pen Tennis (l.Ram).

Video highlights
Previous articleΠρεμιέρα με τους υπερασπιστές
Next articleΠρεμιέρα με μουρμούρες