Παρά τον αρχικό σχεδιασμό σύμφωνα με τον οποίον ο Ομοσπονδιακός προπονητής της Εθνικής Ισπανός, Αλμπέρτο Κόστα υπολόγιζε τον Ράφαελ Ναδάλ για τους ημιτελικούς του Davis Cup κόντρα στο Ισραήλ, ο 23χρονος Ισπανός δεν θα πάρει μέρος στο tie και θα αντικατασταθεί απ’τον Χουάν Κάρλος Φερέρο.

Η συγκεκριμένη απόφαση ανήκει αποκλειστικά στον Ναδάλ ο οποίος την Κυριακή θα παίξει την είσοδό του στον τελικό του US Open, κάτι που αν συμβεί θα είναι για πρώτη φορά στην καριέρα του. Ο Ράφα ο οποίος τη Δευτέρα θα επιστρέψει στο Νο2 της παγκόσμιας κατάταξης, αντιμετωπίζει πρόβλημα στους κοιλιακούς και μετά το US Open, όποια κι αν είναι η πορεία του, θέλει να ξεκουραστεί προκειμένου να είναι έτοιμος για τα indoor Masters που ακολουθούν σε Σανγκάη, Παρίσι και Λονδίνο.

"Ο Ράφα ήταν λυπημένος που έπρεπε να πάρει αυτή την απόφαση γιατί πραγματικά ανυπομονούσε να πάρει μέρος στους αγώνες. Kαταλαβαίνω την απόφασή του και ελπίζω να θεραπευτεί το συντομότερο δυνατόν" τόνισε ο Αλμπέρτο Κόστα στο site της Ισπανικής Ομοσπονδίας (www.rfet.es)

Από την ημιτελική αναμέτρηση που θα διεξαχθεί στα χωμάτινα courts της Μούρθια το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, θα απουσίασει και ο Φερνάντο Βερντάσκο, ο ήρωας των Ισπανών στον περσινό τελικό με αντίπαλο την Αργεντινή.

Η αποστολή των πρωταθλητών κόσμου αποτελείται, πλέον, από τους Νταβίντ Φερέρ, Χουάν Κάρλος Φερέρο, Τόμι Ρομπρέδο και Φελιτσιάνο Λόπεζ. Αν μη τι άλλο μια σούπερ τετράδα που μπορεί να βγάλει εκτός τους Ισραηλινούς.

Στον άλλο ημιτελικό θα αναμετρηθούν η Τσεχία των Στέπανεκ, Μπέρντιχ κόντρα στην παρέα των Κάρλοβιτς και Τσίλιτς από την Κροατία.

Video highlights
Previous articleΠοιός την είδε και δεν τη φοβήθηκε
Next articleΒΡΑΧΟΣ ! ! !