Ο Νικ Μπολετιέρι, από τους πιο επιτυχημένους προπονητές τένις στον κόσμο, είπε τα πράγματα με το όνομά τους. Ο 78χρονος Αμερικανός, μίλησε σε Ελβετική εφημερίδα και έδωσε συμβουλές στον Ρότζερ Φέντερερ για το τι πρέπει να κάνει προκειμένου να νικήσει τους δύο κυριότερους εφιάλτες του, τον Ράφαελ Ναδάλ και τον Άντι Μάρει.

Ο Νίκολας Τζέιμς Μπολετιέρ, όπως είναι το πλήρες όνομά του, είναι ο πλέον αρμόδιος για να μιλήσει και να πει τα πράγματα όπως έχουν. Σε μια χειμαρώδη συνέντευξη που έδωσε στην Ελβετική εφημερίδα Blick, ο Νεϋορκέζος coach τόνισε ότι ο Φέντερερ "θέλει κλωτσιά στον πισινό" για να αφυπνιστεί και να θυμηθεί το πόσο σπουδαίος τενίστας είναι, χαρακτηρίζοντας τον 27χρονο τον καλύτερο τενίστα όλων των εποχών και υπογραμμίζοντας ότι κανείς προπονητής δεν μπορεί να του μάθει καλύτερο τένις από αυτό που ήδη ξέρει…

Ακολουθεί η συνέντευξη:

Γιατί είναι τόσο δύσκολο για τον Φέντερερ να κερδίσει τους Ναδάλ και Μάρει;
Το forehand του Ναδάλ είναι "τοξικό" με μεγάλη αναπήδηση και πολύ σπιν. Επιπλέον έχει βελτιώσει πολύ το σερβίς του

Και ο Μάρει;
Ο Μάρει καλύπτει το court θαυμάσια και όλα τα χτυπήματά του έχουν βάθος, δεν είναι όμως και γρήγορα. Αυτό πάντως, αυξάνει την πίεση στον αντίπαλο.

Και τι πρέπει να κάνει ο Ρότζερ Φέντερερ για να τους κερδίσει;
Κόντρα στον Μάρει θέλει τα καλύτερα δυνατά χτυπήματα που διαθέτει. Στον Ναδάλ πρέπει να χτυπάει νωρίς την μπάλα και να ωθεί τον Ισπανό σε passing shots με ρίσκο. Αν ο Φέντερερ παίξει από την baseline τον Ναδάλ, από τα 10 games θα χάσει τα 7.

Θέλεις να προπονήσεις τον Φέντερερ;
Όχι αλλά θα του έδινα ευχαρίστως μερικές συμβουλές. Δεν θα τα έβαζα ποτέ με την τεχνική του Ρότζερ. Δεν είναι θέμα πως να παίζει στο forehand. Είναι θέμα ψυχολογίας. Θα του υπενθύμιζα πόσο καλός τενίστας είναι. Ο Ρότζερ πρέπει να επιστρέψει τότε που έλεγε και το εννοούσε: "Είμαι νικητής".

Είναι αυτό αρκετό;
Στο παρελθόν, κανένας τενίστας δεν ήθελε να βρίσκεται στο ταμπλό που ήταν ο Ρότζερ. Αυτός ο φόβος των αντιπάλων του, του είχε δώσει μεγάλο πλεονέκτημα. Πρέπει να δουλέψει ώστε να το καταφέρει ξανά αυτό.

Χρειάζεται προπονητή;
Ο Ρότζερ είναι ο καλύτερος τενίστας που γνώρισε ποτέ το άθλημα. Δεν χρειάζεται κάποιον προπονητή για να του πει πως θα παίζει. Ίσως όμως χρειάζεται κάποιον που θα του δώσει κλωτσιά στον πισινό και θα του πει: "Είσαι ο καλύτερος και θα κερδίσεις".

Video highlights
Previous articleΓια το 5ο στη Βαρκελώνη
Next articleΕκτός Status Open o Παγδατής!!!