Έντονη ήταν η αντίδραση του κορυφαίου Αμερικανού τενίστα, Άντι Ρόντικ στην είδηση ότι ο συμπατριώτης του Γουέιν Οντέσνικ προσπάθησε να κρύψει στις βαλίτσες του, μεγάλη ποσότητα της απαγορευμένης ουσίας HGH, κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Αυστραλία αρχές της σεζόν.

Ο Ρόντικ θέλει να τιμωρηθεί παραδειγματικά ο Οντέσνικ, προκειμένου να μην υπάρξουν στο μέλλον παρόμοια κρούσματα.

"Αν κρίθηκε ένοχος, δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο απ’αυτό. Συνήθως είμαι από αυτούς που δίνουν ένα περιθώριο αμφιβολίας, όμως αν ισχύουν όσα διαβάσαμε σήμερα, τότε ο Γουέιν δεν έχει θέση στο τένις. Δεν υπάρχει χώρος γι’αυτούς. Έπαθα σοκ μόλις το διάβασα. Δεν χρειαζόμαστε ιστορίες σαν κι αυτή" τόνισε ο "Α-Rod" από το Μαϊάμι όπου βρίσκεται για το Sony Ericsson Open.

Ο Γουέιν Οντέσνικ,, Νο98 στην παγκόσμια κατάταξη, στις αρχές της χρονιάς πιάστηκε από τους ελεγκτές στο αεροδρόμιο του Brisbane, οι οποίοι ανίχνευσαν στις τσάντες του Οντέσνικ 8 φιάλες που περιείχαν 6 miligram της ουσίας HGH, γνωστή και ως σοματοτροπίνη, το κύριο χαρακτηριστικό της οποίας είναι η αύξηση του ύψους και γενικά του σωματότυπου.

Ο 24χρονος κρίθηκε ένοχος από το δικαστήριο και κλήθηκε να πληρώσει 7.000 δολάρια πρόστιμο ενώ κινδυνεύει με διετή αποκλεισμό από κάθε αθλητική δραστηριότητα.

"Το έκανε ένας τύπος ο οποίος είναι από την Αμερική και βρίσκεται στο top100 του κόσμου. Αυτό με κάνει να νευριάζω πολύ. Δεν θέλω να στιγματίζεται η χώρα μου και οι παίκτες μας. Είμαι πολύ εκνευρισμένος" συνέχισε ο Ρόντικ για την υπόθεση.

Ακόμη πιο ενδιαφέρουσα είναι η τοποθέτηση ενός "φίλου" του Οντέσνικ ο οποίος μιλώντας στο tennis.com και θέλοντας να διατηρήσει την ανωνυμία του, τόνισε: "Δεν ήταν έκπληξη για μένα αυτή η εξέλιξη. Όλοι είχαμε τις υποψίες μας πριν από 3-4 χρόνια. Το πάνω μέρος του σώματός του έγινε τεράστιο και τα πόδια του έμειναν κανονικά. Είχε σπυριά σε όλη την πλάτη του".

Video highlights
Previous articleΘέλει παιχνίδια…
Next articleΠαραμένει ψύχραιμος ο Φέντερερ