Ο Ρότζερ Φέντερερ δεν χρειάστηκε να βάλει τα δυνατά του για να νικήσει τον Μπιορν Πάου και να σημειώσει την πρώτη του φετινή νίκη στο χώμα. Ο 28χρονος Ελβετός επικράτησε 2-0 σετ του έμπειρου Γερμανού και πήρε εύκολα το εισιτήριο για την προημιτελική φάση του Estoril Open στην όπου θα συναντήσει τον Αρνό Κλεμόν.

Χωρίς να εντυπωσιάσει με την εμφανισή του η οποία χαρακτηρίστηκε από τα πολλά αβίαστα λάθη και τα χαμηλά ποσοστά ευστοχίας στο 1ο σερβίς, ο Ρότζερ Φέντερερ δεν δυσκολεύτηκε, ωστόσο, να ξεπεράσει το εμπόδιο του Μπιορν Πάου με 6-3, 6-4 για το 2ο γύρο του Πορτογαλέζικου τουρνουά και να πάρει την πρόκριση για τους “8” της χωμάτινης ATP World Tour 250 διοργάνωσης των 450.000 ευρώ, πετυχαίνοντας παράλληλα την πρώτη του νίκη φέτος στο χώμα.

Ο 28χρονος Ελβετός, Νο1 του ταμπλό και του κόσμου, είχε 19 winners αλλά και 34 λάθη στον αγώνα ο οποίος είχε διάρκεια 1 ώρας και 23 λεπτών και τον παρακολούθησε πλήθος κόσμου στο κεντρικό court του Estadio National του Εστορίλ.

Με ποσοστό ευστοχίας στο 1ο σερβίς κάτω του 50%, ο Φέντερερ έδειξε ότι θα χρειαστεί αρκετά παιχνίδια ώστε να επανέλθει στα επιθυμητά επίπεδα αγωνιστικής κατάστασης και να είναι απόλυτα έτοιμος στο Roland Garros που ξεκινάει σε λιγότερο από τρεις εβδομάδες στο Παρίσι και το οποίο καλείται να υπερασπιστεί.

Ο Φέντερερ στην ουσία δεν παρουσίασε σημάδια βελτίωσης σε σχέση με την ήττα που γνώρισε απ’τον Έρνεστς Γκούλμπις στο 2ο γύρο του Rome Masters την προηγούμενη εβδομάδα, απλά δεν απειλήθηκε σχεδόν καθόλου απ’τον Πάου με τη διαφορά δυναμικότητας των δύο αντιπάλων να είναι κάτι παραπάνω από αισθητή.

Ο κάτοχος 16 Grand Slam τίτλων, πέτυχε το πρώτο του break στο 8ο game του εναρκτήριου σετ (5-3) και παρά τις τρεις ευκαιρίες που είχε ο 28χρονος Γερμανός για break back στο επόμενο game, κατάφερε να κλείσει νικηφόρα το σετ με 6-3 σε 38 λεπτά.

Στο 2ο σετ ο Φέντερερ δεν απειλήθηκε καθόλου απ’τον αντίπαλό του και ένα break στο 5ο game (3-2) ήταν αρκετό για τον Ελβετό για να πάρει την άνετη νίκη-πρόκριση.

Στα προημιτελικά του Εστορίλ, ο κορυφαίος τενίστας στον κόσμο θα συναντήσει τον 32χρονο Γάλλο, Νο83 στον κόσμο, Αρνό Κλεμόν ο οποίος επικράτησε νωρίτερα με 6-4, 6-3 του Κολομβιανού, Αλεχάντρο Φάλα.

Φέντερερ και Κλεμόν έχουν συναντηθεί συνολικά 9 φορές στο παρελθόν με τον Ελβετό να μετράει 6 νίκες αλλά και τρεις ήττες, στο ξεκίνημα της καριέρας του.

“Tα πρώτα παιχνίδια ποτέ δεν είναι εύκολα. Ήταν ένα σημαντικό ματς για μένα σήμερα. Έπαιξα καλά όταν ήμουν 0/40 και σέρβιρα για το 1ο σετ. Όταν πήρα το 1ο σετ, στη συνέχεια ήμουν πιο ήρεμος. Είμαι βέβαιος ότι το καλύτερό μου τένις δεν είναι μακριά” τόνισε χαρακτηριστικά ο Φέντερερ.

Στιγμιότυπα από την αναμέτρηση

Τα στατιστικά του αγώνα
federer-phau-stats10.jpg

Τετάρτη 05/05: 2ος γύρος Estoril Open
1-Federer (Switzerland) beat Phau (Germany) 6-3 6-4     
8-Cuevas (Uruguay) beat Granollers (Spain) 7-6(8) 7-6(2)
4-Montanes (Spain) beat Gimeno-Traver (Spain) 6-1 6-2
Clement (France) beat Falla (Colombia) 6-4 6-3

ESTORIL OPEN DRAW

Video highlights
Previous articleΆνετος ο Τσίλιτς στην πρεμιέρα του
Next articleΓια την υπέρβαση ο Μάρκος