Η απόλυτη κυριαρχία του τα προηγούμενα χρόνια στα court, έχει συνδυαστεί με αμέτρητους τίτλους, μεγάλες διακρίσεις και αμύθητο χρήμα. Έτσι, οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα πέρα από την κατάκτηση του εκάστοτε τροπαίου, θεωρείται αποτυχία για τον Ρότζερ Φέντερερ. Γι’αυτό άλλωστε και η φετινή χρονιά έχει θεωρηθεί αποτυχημένη για τον Ελβετό παρά την κατάκτηση του US Open, των δύο τελικών σε Wimbledon, Roland Garros και του ημιτελικού σε Australian Open.

Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει πως ο Φέντερερ φέτος πραγματοποίησε την χειρότερή του χρονιά από το 2003 και μετά. Το 5ο συνεχόμενο τρόπαιο στη Νέα Υόρκη μπορεί να κέρδισε τις εντυπώσεις, ωστόσο η σπουδαία αυτή επιτυχία θα περιμένει κάποιος να έχει και συνέχεια… Μάταια όμως, μετά τις τελευταίες δηλώσεις του Ελβετού.

Ο ίδιος και προς τιμήν του, μας είπε ορθά κοφτά ότι: «Κοιτάξτε, μην περιμένετε πολλά από εμένα από ‘δω και στο εξής. Είμαι κουρασμένος κι αν νιώθω έτοιμος, θα παίξω σε μερικά τουρνουά μέχρι το τέλος της σεζόν» θέλοντας να προλάβει ενδεχόμενο αρνητικό αποτέλεσμα στη Μαδρίτη.

Και η κλήρωση του ταμπλό δεν αφήνει πολλά περιθώρια αισιοδοξίας στον ανέτοιμο Φέντερερ: Στο 2ο γύρο ο επικίνδυνος Στέπανεκ, στον 3ο πιθανότατα ο εκρηκτικός Τσονγκά στα προημιτελικά ένας εκ των Ναλμπαντιάν, Ντελ Πότρο στα ημιτελικά Μάρει ή Ρόντικ και τελικό Ναδάλ ή Τζόκοβιτς. Ένας πραγματικός Γολγοθάς…

Μέχρι ποιον γύρο μπορεί ν’αντέξει ο κουρασμένος Φέντερερ; Θα δείξει…

Mαρίνος Ταχτσίδης – tachtsidis@tennis24.gr

Video highlights
Previous articleΕίμαι ακόμα κουρασμένος
Next articleTo US Open του έκανε καλό