Το αξιοπερίεργο στην σπουδαία καριέρα της Βίνους Γουίλιαμς είναι το ότι, ενώ έχει βρεθεί στο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης του γυναικείου τένις (Φεβρουάριος 2002), ποτέ δεν έχει τελειώσει τη χρονιά στην κορυφή της WTA. Μπορεί στο Australian Open να μην τα κατάφερε, γνωρίζοντας αποκλεισμό-ΣΟΚ μόλις στο 2ο γύρο του Grand Slam (l.Carla Suarez Navarro), ωστόσο η συνέχεια ανήκει αποκλειστικά στην 28χρονη Αμερικανίδα που έχει βαλθεί να πραγματοποιήσει έναν ακόμη μεγάλο στόχο που είναι το κλείσιμο της χρονιάς στην κορυφή.

Η Βίνους, μετά την κατάκτηση του Dubai Tennis Championships, πήγε στο Ακαπούλκο και παρά τα όποια προβλήματα αντιμετώπισε στο ξεκίνημα λόγω προσαρμογής στο χώμα, κατάφερε να πανηγυρίσει τον δεύτερο συνεχόμενο τίτλο της στο 2009, νικώντας την υπερασπίστρια του τίτλου στο Μεξικό, Φλάβια Πενέτα. Έτσι, η Βίνους βελτίωσε κατά πολύ τη βαθμολογική της συγκομιδή και έχει 7092 πόντους στο Νο5 του κόσμου, έχοντας τη δυνατότητα στα Αμερικανικά Premier που ακολουθούν, να ξεπεράσει αρχικά την Έλενα Ντεμεντίεβα.

Αυτή την εβδομάδα, δεν σημειώθηκε καμία αλλαγή στο top10 της WTA.

Για τα ελληνικά χρώματα, η εβδομάδα μπορεί να χαρακτηριστεί καλή, αν εξαιρέσουμε τη νέα πτώση 7 θέσεων της Λένας Δανιηλίδου. Η 26χρονη Θεσσαλονικιά, από το Νο235 που βρισκόταν, έπεσε στο Νο242 και πλέον επιστρέφει από την Αμερική όπου βρέθηκε για μερικά τουρνουά της ITF. Η Άννα Γερασίμου παρέμεινε σταθερή στο Νο202 του κόσμου, ενώ η Ειρήνη Γεωργάτου βελτίωσε κατά 4 θέσεις την κατάταξή της και βρέθηκε στο Νο576.