Ο Ρότζερ Φέντερερ εκεί που δεν ήθελε να ακούσει για προπονητή, πλέον θεωρεί αναγκαία την παρουσία ενός έμπειρου coach στο προπονητικό του team και γι’αυτό το λόγο είναι ενθουσιασμένος που ο Χοσέ Χιγκέρας τον ανέλαβε ενόψει της χωμάτινης περιόδου. Ο Ελβετός ψάχνει τον πρώτο του τίτλο για το 2008 και το χωμάτινο τουρνουά στο Εστορίλ της Πορτογαλίας μοιάζει η ιδανικότερη επιλογή. Είναι τόσο μεγάλη η επιθυμία του να επιστρέψει στους τίτλους που ο Φέντερερ παίρνει μέρος για πρώτη φορά σε τουρνουά εκτός Masters και Grand Slam από τότε που κέρδισε στο Μόναχο πριν πέντε χρόνια.

Το κακό ξεκίνημα στη φετινή σεζόν τον ανάγκασε να σκεφτεί καλύτερα το ενδεχόμενο να ξαναπροσλάβει έναν προπονητή που θα τον βοηθήσει να βελτιώσει το παιχνίδι του και απευθύνθηκε στον master του χώματος, Ισπανό Χοσέ Χιγκέρας. Εκείνος δεν το πολυσκέφτηκε και δέχτηκε αμέσως την πρόταση του Ελβετού και έτσι οι δυο τους, αρχή γενομένης από την Πορτογαλία θα δουλέψουν μαζί στα χωμάτινα τουρνουά. Ο Χιγκέρας έχει δουλέψει επίσης με τους Πιτ Σάμπρας, Τζιμι Κούριερ και Τζένιφερ Καπριάτι.

"Θα δουλέψουμε με τον Χοσέ αυτή τη βδομάδα και θα δούμε πως θα πάει" τόνισε ο Φέντερερ που αρνήθηκε να συνδυάσει την πρόσληψη του Ισπανού με την μεγάλη του δίψα για κατάκτηση του μοναδικού Grand Slam τίτλου που λείπει από τη συλλογή του, το Roland Garros.

"Ξεκίνησαν όλα και είμαι χαρούμενος που βρίσκεται κοντά μου. Σκεφτόμουν να προσλάβω coach εδώ και αρκετό καιρό αλλά δεν υπάρχουν πολλοί αξιόλογοι. Είχα τον Χοσέ στο μυαλό μου και μόλις του έκανα πρόταση δέχθηκε και είναι εδώ μαζί μου. Το αποφάσισα όσο ήμουν στην Αμερική" δήλωσε ο 26χρονος Ελβετός, κάτοχος 12 Grand Slam τίτλων o οποίος την Τρίτη ρίχνεται στη μάχη του Εστορίλ αντιμετωπίζοντας τον Ολιβιέρ Ρόκχους.

"Ήμουν άρρωστος στην αρχή της σεζόν αλλά είμαι χαρούμενος που πλέον νιώθω καλά. Ο πρώτος μου στόχος ήταν να ξεπεράσω την αρρώστια. Δεν συμφωνώ με όσους λένε ότι δεν παίζω καλά. Σίγουρα δεν παίζω χάλια. Είμαι κοντά στο να παίξω το τένις που ξέρω να παίζω" ολοκλήρωσε ο Φέντερερ.

Video highlights
Previous articleΈγραψε ιστορία ο πιτσιρικάς
Next articleΠαραλίγο… σοκ