Με τον καλύτερο τρόπο ολοκλήρωσε την προετοιμασία της για το US Open η Καρολίν Βοζνιάκι. Το Νο2 της παγκόσμιας κατάταξης, νίκησε με 2-1 σετ την Νάντια Πέτροβα στον τελικό του Pilot Pen Tennis και πανηγύρισε τον 3ο τίτλο της στις τελευταίες τέσσερις εβδομάδες στο tour, επιβεβαιώνοντας ότι είναι ένα από τα μεγάλα φαβορί στη Νέα Υόρκη.
Σε εκπληκτική κατάσταση βρίσκεται η Καρολίν Βοζνιάκι, λίγα 24ωρα πριν ξεκινήσει την προσπάθεια κατάκτησης του πρώτου Grand Slam της καριέρας της. Η 20χρονη Δανέζα υπερασπίστηκε με απόλυτη επιτυχία τους δύο συνεχόμενους τίτλους της (2008-09) στο New Haven του Κονέκτικατ και είναι πανέτοιμη να εξαντλήσει κάθε πιθανότητα ώστε να προσθέσει στη συλλογή της τον μεγαλύτερο τίτλο της καριέρας της.
Το Νο2 του κόσμου και Νο1 του ταμπλό στο τελευταίο Grand Slam της χρονιάς, επικράτησε με 6-3, 3-6, 6-3 της Νάντια Πέτροβα στον τελικό του Pilot Pen Tennis, φτάνοντας συνολικά τους 10 τίτλους και τους 4 μέσα στη σεζόν. Παράλληλα αυτός ήταν ο δεύτερος συνεχόμενος τίτλος για την εκπληκτική τενίστρια απ'το Οντένσε, μετά από αυτόν στο Μόντρεαλ την περασμένη εβδομάδα και ο 3ος τον τελευταίο μήνα, έχοντας πανηγυρίσει και στην πατρίδα της, στο τουρνουά της Κοπενχάγης.
Η Βοζνιάκι πέρυσι αγωνίστηκε στον τελικό του Flushing Meadows όπου ηττήθηκε απ'την Κιμ Κλάιστερς ενώ η φετινή της πορεία στα τουρνουά προετοιμασίας για το Grand Slam της Αμερικής, της εξασφάλισε το bonus του 1 εκατομμυρίου δολαρίων σε περίπτωση που φύγει απ'τη Νέα Υόρκη με τον τίτλο.
"Έχω δύο νίκες σε δύο εβδομάδες και τρεις τίτλους στις τέσσερις τελευταίες εβδομάδες. Νιώθω ότι βρίσκομαι σε σπουδαία κατάσταση και ότι παίζω πολύ καλά. Ελπίζω να συνεχίσω έτσι και τις επόμενες εβδομάδες" τόνισε χαρακτηριστικά η Βοζνιάκι ενόψει του Αμερικανικού Όπεν.
Η Βοζνιάκι με την πορεία της τον τελευταίο μήνα, έδειξε γιατί θεωρείται από πολλούς το επόμενο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης, έστω κι αυτό δεν μπορεί να έρθει ακόμη κι αν κατακτήσει τον τίτλο στη Νέα Υόρκη. Παρά την απουσία της, η Σερίνα Γουίλιαμς θα παραμείνει στην 1η θέση της WTA μετά το US Open ενώ αν η Δανέζα πάρει τον τίτλο θα πλησιάσει σε απόσταση αναπνοής (80 βαθμών) την σπουδαία Αμερικανίδα πρωταθλήτρια.
Για τη νίκη της αυτή, η Βοζνιάκι υπερασπίστηκε τους 470 περσινούς βαθμούς ενώ πρόσθεσε άλλα 98,000 δολάρια στον τραπεζικό της λογαριασμό, πλησιάζοντας τα 5εκ. δολάρια από χρηματικά έπαθλα στην καριέρα της.
Μου πήρε λίγα εικοσιτετράωρα να συνέλθω από αυτό που όλοι είχαμε την τύχη να ζήσουμε την περασμένη Κυριακή, παρακολουθώντας με κομμένη την ανάσα την υπεράνθρωπη προσπάθεια των δύο αυτών τεράστιων τενιστών.
..
Εντυπωσιασμένοι με το ενδιαφέρον και ανταπόκριση που είχε το προηγούμενο άρθρο σχετικά με τις fake ρακέτες, δεχθήκαμε πολλά τηλεφωνήματα και emails τόσο από "θύματα" όσο και από αναγνώστες
..
Μεγάλοι τελικοί σήμερα σε Μονπελιέ και Ζάγκρεμπ. Ο Λούκας Λάτσκο
παίρνει μέρος στον πρώτο ATP τελικό της καριέρας του αντιμετωπίζοντας
τον βετεράνο Μίκαελ Γιούσνι, ενώ στην Γαλλία ο γηπεδούχος
..
Η Goudi Tennis Academy ανακοινώνει την έναρξη λειτουργίας τμημάτων Τένις για την περίοδο 2011-2012. Απ’τις 31/10/2011 και έπειτα σας περιμένουμε στις καταπράσινες εγκαταστάσεις μας στου Γουδή του Δήμου Ζωγράφου.
..