|
|
Νίκησε αλλά το... κούρασε |
|
17.08.10 |
Σε ένα ματς όπου έπρεπε να το είχε "καθαρίσει" πολύ πιο νωρίς, ο Mάρκος Παγδατής τελικά κατάφερε να κάμψει την αντίσταση του μαχητικού Τόμας Μπελούτσι στο tie break του καθοριστικού σετ και έκλεισε το μεγάλο ραντεβού με τον Τόμας Μπέρντιχ, Νο7 του ταμπλό, στους "16" του Cincinnati Masters.
Παραλίγο... αυτοκτονία για τον Μάρκο Παγδατή στην αναμέτρηση του 2ου γύρου στο Western & Southern Financial Group Masters στο Σινσινάτι.
Ο 25χρονος Κύπριος πρωταθλητής, Νο20 της παγκόσμιας κατάταξης, είχε δημιουργήσει τις τέλειες προϋποθέσεις ώστε να σημειώσει μια άνετη και ξεκούραστη νίκη επί του αριστερόχειρα Βραζιλιάνου, ωστόσο ένα αδικαιολόγητο πλην συνηθισμένο, τους τελευταίους μήνες, μπλακ άουτ στα μέσα του 2ου σετ, έφεραν σε δύσκολη θέση τον Παγδατή ο οποίος τελικά κατάφερε να βγει αλώβητος απ'τη δοκιμασία επικρατώντας με 6-2, 4-6, 7-6(4) του Μπελούτσι, παίρνοντας το εισιτήριο για τον 3ο γύρο της Masters διοργάνωσης.
Ο Μάρκος ξεκίνησε εντυπωσιακά τον αγώνα και κυριάρχησε απόλυτα του αντιπάλου του κατά τη διάρκεια του 1ου σετ. Με σπουδαίο σερβίς και εντυπωσιακά ποσοστά κερδισμένων πόντων, ειδικά από το 2ο σερβίς (91%), ο Κύπριος πέτυχε δύο breaks στο 1ο (1-0) και 7ο game (5-2) του εναρκτήριου σετ, φτάνοντας άνετα στο 6-2 σε 33 λεπτά κατά τα οποία υπέπεσε σε μόλις 8 αβίαστα λάθη.
Στο 2ο σετ ο Παγδατής ξεκίνησε επίσης με break στο 5ο game (3-2) και όλα έμοιαζαν να τελειώνουν, ειδικά μάλιστα από τη στιγμή που ο Μπελούτσι φαινόταν να αντιμετωπίζει πρόβλημα στο μεγάλο δάχτυλο του αριστερού του ποδιού, παίρνοντας 3λεπτο ιατρικό τάιμ άουτ.
Παρόλαυτά, ο Βραζιλιάνος επέστρεψε πιο δυνατός μετά τη διακοπή και ο Μάρκος έκανε το ένα λάθος μετά το άλλο, επιτρέποντας στον αντίπαλό του να ανατρέψει την κατάσταση. Ο Μπελούτσι, Νο25 στον κόσμο, πέτυχε δύο συνεχόμενα breaks στο 8ο (4-4) και 10ο game (6-4) εκμεταλλευόμενος το τραγικό σερβίς του Κύπριου στο 2ο σετ.
Το ξεκίνημα του καθοριστικού σετ βρήκε και πάλι τον Παγδατή να έχει προβάδισμα με break στο 5ο game (3-2) όμως, όπως στο προηγούμενο σετ έτσι και σ'αυτό, ο Κύπριος δεν μπόρεσε να επιβεβαιώσει την ανωτερότητά του, δεχόμενος άμεσα το break (3-3).
Οι δύο άνδρες οδηγήθηκαν στο tie break, εκεί όπου ο Παγδατής με μια εξαιρετική εκκίνηση βρέθηκε με 5 match points στη διάθεσή του, έχοντας προβάδισμα με 6-1. Τελικά, μετά από τρεις χαμένες προσπάθειες και συνολικά 2 ώρες και 7 λεπτά, ο Μάρκος έφτασε στην πολυπόθητη νίκη και στην πρόκριση στους "16" του θεσμού.
Εκεί, θα συναντήσει το Νο7 του ταμπλό και πρόσφατο φιναλίστ του Wimbledon, Τόμας Μπέρντιχ ο οποίος την ίδια ώρα νικούσε με 6-4, 6-4 τον Πολ Ανρί Μαθιέ.
Τα στατιστικά του αγώνα

Όλα τα αποτελέσματα της Τρίτης (17/08)
CINCINNATI MASTERS DRAW
|
|
|
|