|
|
Θέλω επειγόντως... διακοπές! |
|
30.06.10 |
Εξαντλημένος, σωματικά και ψυχικά, ο Ρότζερ Φέντερερ το μόνο που σκέφτεται αυτή τη στιγμή είναι μερικές εβδομάδες διακοπών μαζί με την οικογένειά του. Ο Ελβετός, μετά την ήττα απ'τον Μπέρντιχ στα προημιτελικά του Wimbledon, αποκάλυψε ότι ταλαιπωρείται από πρόβλημα τραυματισμού στην πλάτη και στο πόδι!
Για πρώτη χρονιά μετά το 2002, ο Ρότζερ Φέντερερ δεν θα δώσει το παρών την τελευταία Κυριακή στο αγαπημένο του Wimbledon. Ο έξι φορές πρωταθλητής στο Λονδίνο ο οποίος τη Δευτέρα θα υποχωρήσει στο Νο3 της παγκόσμιας κατάταξης για πρώτη φορά μετά τον Νοέμβριο του 2003, βρισκόταν σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε τον οδυνηρό αποκλεισμό από τη συνέχεια του Λονδρέζικου Grand Slam.
O πάλαι ποτέ Βασιλιάς των courts, "πιάστηκε" πολλές φορές απ'τον φωτογραφικό φακό να είναι με σκυμμένο το κεφάλι και να κοιτάει το έδρανο ενώ, όπως δήλωσε ο ίδιος, δεν θέλει να ακούσει για τένις για το επόμενο διάστημα το οποίο δεν προσδιόρισε..
Το μόνο που σκέφτεται ο Φέντερερ αυτή τη στιγμή, είναι μερικές ημέρες ξεγνοιασιάς, ξεκούρασης και καλοπέρασης με την οικογένειά του σε κάποιο καλοκαιρινό θέρετρο, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας και φυσικά από τα... courts.
Όχι όμως για να ξεχάσει τι έχει προηγηθεί τους τελευταίους μήνες αλλά για να γεμίσει τις μπαταρίες, να ξεπεράσει τα προβλήματα τραυματισμού που αποκάλυψε ότι αντιμετώπισε πρόσφατα και να επιστρέψει πανέτοιμος σε αυτό που αγαπάει πιο πολύ απ'οτιδήποτε στον κόσμο... το τένις!
"Ανυπομονώ να ξεκουραστώ" τόνισε χαρακτηριστικά ο Φέντερερ και σε ερώτηση δημοσιογράφου για το αν θα παρακολουθήσει τον τελικό της Κυριακής, είπε κατηγορηματικά: "Δεν νομίζω... θα είμαι σε διακοπές"!
Ο Φέντερερ μίλησε και για τα προβλήματα τραυματισμού που αντιμετώπισε τα οποία ξεκίνησαν από το Χάλε και συνεχίστηκαν στο Wimbledon: "Νομίζω ότι ο Μπέρντιχ είναι πιο σταθερός απ'ότι στο παρελθόν. Εγώ είμαι απογοητευμένος με τον τρόπο που έπαιξε. Δεν αγωνίστηκα όπως θα ήθελα. Ξέρετε... ταλαιπωρούμε και από ένα πρόβλημα στην πλάτη και στο πόδι. Αυτά δεν μου επέτρεψαν να παίξω όπως θα ήθελα. Το πόδι με ενοχλεί από τον τελικό του Χάλε και δεν με έχει αφήσει μέχρι τώρα. Η πλάτη με ενοχλεί τις τελευταίες 5-6 ημέρες πολύ"
"Υπό αυτές τις συνθήκες, έκανα ένα καλό ματς. Στους τελευταίους 2-3 αγώνες δεν είμαι καλά. Αυτό που θα κάνω τώρα είναι να ξεκουραστώ" δήλωσε ο Φέντερερ.
Κλείνοντας ο Ελβετός επεσήμανε: "Τα προημιτελικά είναι μια καλή πορεία. Προφανώς ο κόσμος πιστεύει ότι ήταν σοκαριστικός ο αποκλεισμός μου αλλά κάποιοι θα πέθαιναν για να παίξουν στους "8" ενός Grand Slam. Δεν έχω συνηθίσει να χάνω στα προημιτελικά τα τελευταία έξι χρόνια. Σιγουρα έχω πρόβλημα με το παιχνίδι μου και τη φυσική μου κατάσταση".
|
|
|
|
|
|
ATP Tennis24 TV
Τα καλύτερα στιγμιότυπα της επικής νίκης του Τζόκοβιτς επί του Ναδάλ στον τελικό της Μελβούρνης
|
|
|
|