Στο κλαμπ των 700αρηδων
29.05.10
Image Ο Ρότζερ Φέντερερ έγινε μόλις ο 10ος τενίστας στην Open Era που φτάνει τις 700 νίκες στο tour, μετά την επικράτηση με 6-4, 6-0, 6-4 επί του Τζούλιαν Ρέιστερ την Παρασκευή για τον 3ο γύρο του Roland Garros. Ο 28χρονος Ελβετός, υπερασπιστής του τίτλου στο Παρίσι, βρίσκεται μόλις 13 πίσω απ'τον 9ο της λίστας, Μπιορν Μποργκ.


Ο Φέντερερ σίγουρα δεν είχε αυτό το ρεκόρ στο μυαλό του όταν βρισκόταν στο δρόμο για το Παρίσι καθώς ο πρωταρχικός στόχος δεν είναι άλλος από την εξασφάλιση της συμμετοχής, τουλάχιστον στα ημιτελικά του Γαλλικού Όπεν, κάτι που θα του επιτρέψει να ξεπεράσει το ρεκόρ παραμονής των 286 εβδομάδων στο No1 της παγκόσμιας κατάταξης που κατέχει ο Πιτ Σάμπρας.

Αν ο Ελβετός προκριθεί στα ημιτελικά του Παριζιάνικου Grand Slam, ότι κι αν γίνει στη συνέχεια, στις 14 Ιουνίου θα συμπληρώσει 287 εβδομάδες στην κορυφή της ATP και θα γράψει το όνομά του δίπλα σε ένα ακόμη ιστορικό ρεκόρ.

Ο Φέντερερ αντιμετώπισε κάποια προβλήματα απέναντι στον Νο165 του κόσμου, Τζούλιαν Ράιστερ, στα πρώτα 8 games όμως μόλις πέτυχε το break, όλα έγιναν... απλά ως συνήθως!

Αυτή ήταν η 150η χωμάτινη νίκη (9 τίτλους στο χώμα) για τον κορυφαίο τενίστα που γνώρισε ποτέ η ανθρωπότητα και η 700η συνολικά στην λαμπερή καριέρα (62 τίτλους) του την οποία χαρακτηρίζουν οι 16 Grand Slam τίτλοι που κοσμούν την τροπαιοθήκη του.

"Δεν έχω αντιμετωπίσει κάποιον τενίστα με μεγάλη κατάταξη. Έχω όμως παίξει κόντρα σε επικίνδυνους παίκτες που έχουν δυνατότητες στη συγκεκριμένη επιφάνεια ενώ ο Ράιστερ έχει πετύχει ήδη 5 νίκες στο Παρίσι (απ'τα προκριματικά), οπότε δεν μπορείς τους υποτιμήσεις αυτούς τους παίκτες. Είμαι πολύ χαρούμενος για την κατάσταση στην οποία βρίσκομαι. Είμαι έτοιμος να παίξω επιθετικό τένις. Έχω δεχθεί πολύ λίγα breaks και αυτό είναι κάτι πολύ θετικό" τόνισε ο Φέντερερ μετά τη νίκη επί του 24χρονου Γερμανού.

Ο Φέντερερ θέλει άλλες δύο νίκες για να βρεθεί στα ημιτελικά του Γαλλικού Όπεν, η μια εκ των οποίων πρέπει να έρθει κόντρα στον πολύ καλό του φίλο, Στάνισλας Βαβρίνκα με τον οποίον είχαν κατακτήσει το χρυσό μετάλιο στο διπλό του Πεκίνου.

"Δεν έχω παίξει ποτέ μαζί του σε Grand Slam, οπότε θα είναι λίγο διαφορετικό. Είναι πολύ fit και έχουμε τον ίδιο γυμναστή. Ξέρουμε και οι δύο τι πρέπει να κάνουμε. Προπονούμαστε συχνά μαζί. Ξέρουμε ότι θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι και είμαι χαρούμενος γι'αυτή την πρόκληση καθώς είναι ένας εξαιρετικός τενίστας. Πρέπει να παίξω πολύ καλό τένις για να τον κερδίσω" τόνισε ο 28χρονος μαέστρος.

O πίνακας του top10 με τις περισσότερες νίκες στην Open Era

Player
Wins
Grand Slam Titles
1. Jimmy Connors 1242 8
2. Ivan Lendl 1071 8
3. Guillermo Vilas 923 4
4. John McEnroe 875 7
5. Andre Agassi 870 8
6. Stefan Edberg 806 6
7. Pete Sampras 762 14
8. Ilie Nastase 755 2
9. Boris Becker 713 6
10. Roger Federer 700 16

 

 
Advertisement
Advertisement

ATP Tennis24 TV

Τα καλύτερα στιγμιότυπα της επικής νίκης του Τζόκοβιτς επί του Ναδάλ στον τελικό της Μελβούρνης
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Editorial

    Η δύναμη της πίστης
    Μου πήρε λίγα εικοσιτετράωρα να συνέλθω από αυτό που όλοι είχαμε την τύχη να ζήσουμε την περασμένη Κυριακή, παρακολουθώντας με κομμένη την ανάσα την υπεράνθρωπη προσπάθεια των δύο αυτών τεράστιων τενιστών. ..
    Διαβάστε...

RacketSpecialist

    Ψεύτικες ρακέτες vol.2
    Εντυπωσιασμένοι με το ενδιαφέρον και ανταπόκριση που είχε το προηγούμενο άρθρο σχετικά με τις fake ρακέτες, δεχθήκαμε πολλά τηλεφωνήματα και emails τόσο από "θύματα" όσο και από αναγνώστες ..
    Διαβάστε...

Game BET & match

    Μεγάλοι τελικοί
    Μεγάλοι τελικοί σήμερα σε Μονπελιέ και Ζάγκρεμπ. Ο Λούκας Λάτσκο παίρνει μέρος στον πρώτο ATP τελικό της καριέρας του αντιμετωπίζοντας τον βετεράνο Μίκαελ Γιούσνι, ενώ στην Γαλλία ο γηπεδούχος ..
    Διαβάστε...

Advertorial

    Goudi Tennis Academy
    Η Goudi Tennis Academy ανακοινώνει την έναρξη λειτουργίας τμημάτων Τένις για την περίοδο 2011-2012. Απ’τις 31/10/2011 και έπειτα σας περιμένουμε στις καταπράσινες εγκαταστάσεις μας στου Γουδή του Δήμου Ζωγράφου. ..
    Διαβάστε...