Quiz: Ελληνικό τένις!
24.05.10
Image Μέρες που 'ναι.... είπα να ξεφύγω λίγο απ'το κλίμα του Γαλλικού Όπεν, εκεί οπου παίζεται το πραγματικό τένις και να ασχοληθώ με τα δικά μας τα οποία, δυστυχώς,... μόνο σε τένις δεν παραπέμπουν!

Μπαίνω κατευθείαν στο ψητό....

1. Ποιανού μεγάλου Ολυμπιακού συγκροτήματος, που πρόσφατα φιλοξένησε σημαντική διεθνή διοργάνωση, οι υπάλληλοι είναι απλήρωτοι (υπερωρίες κλπ) τονίζοντας χαρακτηριστικά: "Δεν έχουμε αντιμετωπίσει παρόμοια προβλήματα με άλλη Ομοσπονδία";;;

2. Με ποιανού τα λεφτά αγοράστηκε, την τελευταία κυριολεκτικά στιγμή, το χάρτινο-χειροκίνητο scoreboard για τις ανάγκες της παραπάνω σημαντικής  διοργάνωσης την ίδια ώρα που τα ηλεκτρονικά και πανάκριβα scoreboards... ξεκουράζονταν;

3. Ποιά είναι η ημερομηνία εξαργύρωσης της επιταγής (!!!) με την οποία "πληρώθηκαν" διαιτητές/επόπτες στην γνωστή, πλέον, διεθνή διοργάνωση που φιλοξενήθηκε πρόσφατα στο γνωστό μεγάλο Ολυμπιακό συγκρότημα;

4. Ποιανού Έλληνα αντιπροσώπου χρωστάει λεφτά η Ομοσπονδία, εδώ και έναν χρόνο και όποτε τους τα ζητάει η απάντηση είναι "Δεν υπάρχει... μια";

5. Σε ποιά διοργάνωση (tip: όχι η γνωστή) γλίτωσε παρά τρίχα ο Πρόεδρος (ένας είναι ο πρόεδρος με Π κεφαλαίο) από τα χέρια αγανακτισμένου φίλου του αθλήματος; (Σημ. Από τα χέρια γλίτωσε αλλά από το στόμα του, όχι...)

Ο πρώτος νικητής που θα απαντήσει και στα πέντε ερωτήματα θα κερδίσει πλούσια δώρα προσφορά των (αμέτρητων) χορηγών της Ελληνικής Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης. Τι...; Ποιοί είναι οι χορηγοί της Ομοσπονδίας; Μια βόλτα στο επίσημο site της ΕΦΟΑ, θα σας λύσει την απορία...

YΓ. Καλή η πλάκα αλλά... η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Πλέον, στο ελληνικό τένις θεωρείται αυτονόητο αυτό που στις προηγμένες αθλητικές χώρες θα ισοδυναμούσε με την απαγορευμένη λέξη, στη χώρα μας, "παραίτηση"!

Σίγουρα η λύση στα αμέτρητα προβλήματα δεν είναι ο "πόλεμος" ούτε ο καταλογισμός ευθυνών, χωρίς εναλλακτικές προτάσεις/λύσεις ούτε τα ειρωνικά σχόλια, όπως τα παραπάνω. 

Σ'αυτό το πλαίσιο, οι πληροφορίες μου αναφέρουν ότι, πολύ σύντομα θα πραγματοποιηθεί μια σημαντική πρωτοβουλία με στόχο, όχι την συνέχιση της αντιπαράθεσης, αλλά μέσω του διαλόγου και την παρουσίαση σημαντικών προτάσεων να ξεκινήσει μια προσπάθεια διεξόδου από το... αδιέξοδο!

Μαρίνος Ταχτσίδης - Αυτό το ηλεκτρονικό μήνυμα προστατεύεται από spam bots, θα πρέπει να έχετε ενεργοποιημένη τη Javascript για να το δείτε
 

Αρχεία Editorial

Editorial

  Το πιο δύσκολο στο τένις
  Σχεδόν κανένας πόντος στο τένις δεν είναι ίδιος με τον προηγούμενο. Σε αντίθεση με τα περισσότερα αθλήματα, το τένις έχει πιο πολλούς πόντους υπό πίεση: Game points, Set points, Match points, Championship points. ..
  Διαβάστε...

Mental Toughness

  «Πολεμώντας» το άγχος
  Άγχος. Μια συναισθηματική κατάσταση που πολλές φορές μας οδηγεί σε αρνητικές καταστάσεις. Ο Δρ Συμεών Σιωμόπουλος, μέσα από τη στήλη του Mental Toughness, μας εξηγεί τρόπους ..
  Διαβάστε...

Down the line

  Εφαλτήριο για την καριέρα του
  Το πληθωρικό ταλέντο του ήταν εξώφθαλμο από την αρχή, όταν ήταν ακόμα πολύ νέος, από τότε που μας πρωτοσυστήθηκε και παρουσιάστηκε στα παγκόσμια courts. ..
  Διαβάστε...

Integral Tennis

  In the Zone
  «Κι εσύ βλέπεις τον εαυτό σου να βυθίζεται σε μια εκστατική κατάσταση, σε σημείο που νιώθεις ότι σχεδόν δεν υπάρχεις. Έζησα αυτήν την εμπειρία κι άλλοτε. Το χέρι μου μοιάζει να μην ακολουθεί το σώμα μου ..
  Διαβάστε...