|
|
Και στα 5 σετ... αντέχει! |
|
25.01.10 |
Mετά από 4 ώρες εξαντλητικού και συναρπαστικού τένις, ο Νικολάι Νταβιντένκο έκαμψε την αντίσταση του Φερνάντο Βερντάσκο με 3-2 σετ και συνεχίζει την εκπληκτική του πορεία στο Australian Open όπου πλέον περιμένει τον νικητή της αναμέτρησης Φέντερερ-Χιούιτ στην προημιτελική φάση της διοργάνωσης.
Ένα ερώτημα που αφορούσε τις πιθανότητες του Νικολάι Νταβιντένκο για την κατάκτηση του πρώτου Grand Slam της καριέρας του, απαντήθηκε... Οι αμφιβολίες ήταν κατά πόσο ο Ρώσος θα μπορέσει να δείξει συνέπεια στο εκπληκτικό του παιχνίδι, σε παιχνίδι των 5 σετς και παρότι ο Νταβιντένκο δεν εντυπωσίασε με την απόδοσή του, κατάφερε να νικήσει τον περσινό ημιφιναλίστ, Φερνάντο Βερντάσκο με 6-2, 7-5, 4-6, 7-6(5), 6-3 και εξασφάλισε τη συμμετοχή του στους "8" του Grand Slam της Μελβούρνης.
Το Νο6 της παγκόσμιας κατάταξης, παρέμεινε αήττητος για 13ο συνεχόμενο παιχνίδι (με τις 4 σερί νίκες στο Λονδίνο πέρυσι και τις 5 στην πορεία προς τον τίτλο στο Qatar Open) και έδειξε ότι ακόμα και σε μια μέτρια, γενικά, ημέρα μπορεί να νικήσει κορυφαίους τενίστες της παγκόσμιας κατάταξης.
Ο Νταβιντένκο, αν εξαιρέσουμε τα δύο πρώτα σετ, στη συνέχεια έδειξε σημάδια "αποσύνθεσης" καθώς το εξαιρετικό του παιχνίδι από τη βασική γραμμή με τις απίστευτες γωνίες, το συνεχές τρέξιμο και τα κατευθυνόμενα χτυπήματα... δεν λειτούργησε στα επόμενα σετς και λίγο έλειψε να το πληρώσει.
Ο Βερντάσκο όμως, παρότι πίεσε όσο κανείς άλλος τον Ρώσο στη Μελβούρνη, δεν κατάφερε να αποφύγει τα αμέτρητα αβίαστα λάθη, χαρακτηριστικό του παιχνιδιού του, χάνοντας μια χρυσή ευκαιρία για μια μεγάλη νίκη η οποία θα ανέτρεπε τις ισορροπίες στο πάνω μέρος του ταμπλό.
Ο Νταβιντένκο ξεκίνησε εντυπωσιακά το ματς και η κατάκτηση του 1ου σετ με 6-2, μαρτυρούσε ότι ο Ρώσος θα πραγματοποιήσει έναν ακόμη "περίπατο" στη Μελβούρνη. Ο Βερντάσκο ξεκίνησε με break το 2ο σετ (2-0 games) όμως ο Νταβιντένκο, χωρίς να παίζει τρελό τένις, εκμεταλλεύτηκε άριστα τα αβίαστα λάθη του αντιπάλου του και με δύο breaks στη συνέχεια, έκανε το 7-5 και το 2-0 στα σετς.
Κάπου εκεί οι ισορροπίες άλλαξαν με τον Νταβιντένκο να απομακρύνεται από τη βασική γραμμή, παίζοντας παθητικό ρόλο και τον Βερντάσκο να επιτείθεται σε κάθε ευκαιρία. Αποτέλεσμα; ο Ισπανός με δύο breaks στο 3ο σετ έφτασε στο 6-4, βάζοντας πλώρη για την ανατροπή.
Στο 4ο σετ δόθηκε μια σκληρή μάχη με τον Ισπανό να αποδεικνύεται... εφτάψυχος. Ο 25χρονος αριστερόχειρας, παρότι προηγήθηκε με 5-3 έχοντας ένα break, δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί το σερβίς του με τον Νταβιντένκο να ισοφαρίζει και να στέλνει το σετ στο tie break. Εκεί ο Ρώσος, αν και βρέθηκε με 5-3 και είχε το σερβίς για να "φτιάξει" τρία match points, υπέπεσε σε ορισμένα λάθη τα οποία εκμεταλλεύτηκε ο Βερντάσκο για να πάρει τελικά το σετ (7-5) και να ισοφαρίσει σε 2-2.
Ένα break στο 6ο game (4-2) ήταν αρκετό, όμως, για τον Ρώσο ώστε να φύγει νικητής από την Rod Laver Arena μετά από 3 ώρες και 57 λεπτά αγώνα.
| Match Statistics |
| |
|
Verdasco(ESP) |
|
Davydenko(RUS) |
| 1st Serve % |
|
88 of 155 = 57 % |
|
108 of 173 = 62 % |
| Aces |
15 |
6 |
| Double Faults |
20 |
5 |
| Unforced Errors |
81 |
51 |
| Winning % on 1st Serve |
64 of 88 = 73 % |
73 of 108 = 68 % |
| Winning % on 2nd Serve |
30 of 67 = 45 % |
37 of 65 = 57 % |
| Winners (Including Service) |
45 |
37 |
| Receiving Points Won |
63 of 178 = 35 % |
61 of 175 = 35 % |
| Break Point Conversions |
4 of 12 = 33 % |
7 of 12 = 58 % |
| Net Approaches |
12 of 18 = 67 % |
25 of 37 = 68 % |
| Total Points Won |
157 |
171 |
| Fastest Serve Speed |
219 KMH |
207 KMH |
| Average 1st Serve Speed |
195 KMH |
187 KMH |
| Average 2nd Serve Speed |
164 KMH |
154 KMH |
|
|
|
|
|
|
ATP Tennis24 TV
Τα καλύτερα στιγμιότυπα της επικής νίκης του Τζόκοβιτς επί του Ναδάλ στον τελικό της Μελβούρνης
|
|
|
|