|
|
Δεν είμαι για το Νο1 τώρα |
|
23.11.09 |
Ο Ράφαελ Ναδάλ, με αρκετή δόση ειλικρίνειας και αυτογνωσίας, παραδέχθηκε ότι το τελευταίο πράγμα που τον απασχολεί αυτή τη στιγμή είναι το Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης. Ο 23χρονος Ισπανός, λίγες μόλις στιγμές μετά τη νέα ήττα απ'τον Σόντερλινγκ στην πρεμιέρα του Masters Cup, δεν έψαξε για δικαιολογίες και... φαντάσματα.
Η πρώτη συνέντευξη Τύπου στην O2 Arena του Λονδίνου, δεν ήταν όπως την φανταζόταν ο Ράφαελ Ναδάλ. Η ήττα από τον Ρόμπιν Σόντερλινγκ με 6-4, 6-4 στην πρεμιέρα του GroupB στο ATP World Tour Finals, απλά επιβεβαίωσε την κακή και παρατεταμένη αγωνιστική/ψυχολογική κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο Ισπανός μετά τον σοβαρό τραυματισμό του στα γόνατα, ο οποίος τον κράτησε δύο μήνες εκτός στην καλοκαιρινή περίοδο.
Παρά το αρνητικό αποτέλεσμα όμως, ο Ράφα δεν τα έβαψε εντελώς... μαύρα. Αμέσως μετά την ήττα ο Ναδάλ έκανε το χατήρι στους υπομονετικούς φίλου του και υπέγραψε αρκετά αυτόγραφα πριν πάει στα αποδυτήρια για το καθιερωμένο μπάνιο, προκειμένου να προετοιμαστεί για τον βομβαρδισμό ερωτήσεων απ'τους δημοσιογράφους στη συνέντευξη Τύπου.
Και στην αίθουσα Τύπου, όμως, ο Ναδάλ παρουσιάστηκε σχεδόν... χαμογελαστός. Απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις (ακόμα και στις διπλές) και δεν κρύφτηκε πίσω απ'το δάκτυλό του...
"Δεν νομίζω να είναι η κατάλληλη στιγμή να μιλήσουμε για το Νο1" είπε χαμογελώντας ο Ναδάλ στο δημοσιογράφο που τον ρώτησε σχετικά και συνέχισε: "Η κατάσταση στην οποία βρίσκομαι αυτή τη στιγμή δεν είναι για το Νο1, σωστά;".
"Ο στόχος μου αυτή τη στιγμή είναι να προπονηθώ σκληρά και να επιστρέψω το συντομότερο δυνατό στην παλιά κατάστασή μου. Να μπω και πάλι στο court γεμάτος αυτοπεποίθηση. Σ'αυτό δουλεύω αυτή στιγμή. Πραγματικά πιστεύω ότι εργάζομαι σκληρά, προπονούμε δυνατά και προσπαθώ να βελτιώσω το παιχνίδι μου. Έτσι είναι όμως το τένις. Κάποιες φορές έχεις σπουδαίες στιγμές, κάποιες όχι... Αυτή τη φορά ισχύει το δεύτερο. Εγώ το δέχομαι και συνεχίζω να δουλεύω για να βελτιώσω την κατάσταση" δήλωσε ο Ναδάλ ο οποίος δεν μπόρεσε να πετύχει την 400η νίκη του στο tour.
Όσον αφορά για τα αίτια της ήττας, ο Ναδάλ ήταν ξεκάθαρος και επιβεβαίωσε την περιγραφή του Tennis24 για τον αγώνα: "Δεν έπαιξα πολύ άσχημα. Έπαιξα... okay. Στις κρίσιμες στιγμές όμως, δεν είχα την απαραίτητη ψυχραιμία και έκανα ορισμένα λάθη. Έπαιξα κοντές μπαλιές στις κρίσιμες στιγμές. Αυτός είναι ο λόγος που με νίκησε. Είναι σπουδαίος παίκτης σε αυτή την επιφάνεια. Αν δεν είσαι ήρεμος και δεν παίζεις καλά στους κρίσιμους πόντους, είναι πολύ δύσκολο να τον κερδίσεις. Σήμερα δεν ήμουν καλός σε αυτές τις στιγμές..."
Τέλος, ο Ναδάλ ξεκαθάρισε με απόλυτο τρόπο, ότι ποτέ δεν σκέφτηκε την εκδίκηση για την ήττα απ'τον Σουηδό στο Παρίσι: "Το έχω πει 100 φορές. Δεν πιστεύω στις εκδικήσεις... Κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό. Μπήκα στο court και προσπάθησα να βγάλω τον καλύτερό μου εαυτό, όπως πάντα. Δεν σκέφτηκα ούτε δευτερόλεπτο το Roland Garros. Είναι τελείως διαφορετικές περιπτώσεις".
|
|
|
|
|
|
ATP Tennis24 TV
Τα καλύτερα στιγμιότυπα της επικής νίκης του Τζόκοβιτς επί του Ναδάλ στον τελικό της Μελβούρνης
|
|
|
|