Άχρηστοι οι Κύπριοι!!
26.10.09
Image Την ίδια ώρα που η Ελληνική Φίλαθλη Ομοσπονδία Αντισφαίρισης (ΕΦΟΑ) ανακοίνωνε τον τελικό αγωνιστικό σχεδιασμό για το 2009, τον Απρίλιο (του 2009), η αντίστοιχη Ομοσπονδία της Κύπρου έχει ήδη εκπονήσει τον αγωνιστικό σχεδιασμό του 2010 (!!!!) ο οποίος θα αναρτηθεί σε λίγες ημέρες στο επίσημο site της Ομοσπονδίας!

Είναι πλέον οριστικό... Η Κυπριακή Ομοσπονδία Αντισφαίρισης ανήκει (και αυτή) στην "ισχνή αντιπολίτευση" της ΕΦΟΑ. Πως αλλιώς να μεταφραστεί η κίνηση των Κύπριων να ανακοινώσουν τον αγωνιστικό σχεδιασμό για το 2010 (!), δύο μήνες πριν μπούμε στη νέα χρονιά και εμείς να χρειαζόμαστε 4 μήνες αφού μπει ο νέος χρόνος, για να βγάλουμε το καλεντάρι.

Φέτος (2009), η ΕΦΟΑ ανακοίνωσε το προσχέδιο του αγωνιστικού σχεδιασμού στο τέλος του Φεβρουαρίου (24/2, κι ενώ ήταν προγραμματισμένο τουρνουά στις αρχές του Φλεβάρη) και δύο μήνες αργότερα (τέλος Απριλίου) ανακοίνωσε το updated, όπως το ονομάτισε, πρόγραμμα των ελληνικών και διεθνών τουρνουά (μπορείτε να τον δείτε εδώ) που και αυτό μπορεί να χαρακτηριστικό το λιγότερο "παραπληροφορητικό" καθώς αρκετά από τα ανδρικά futures, είτε δεν έγιναν είτε άλλαξαν έδρα...

Αλλά είπαμε... στην Κύπρο είναι άχρηστοι...

Διαβάζουμε από το site της Κυπριακής Ομοσπονδίας

"Στα πλαίσια του έγκαιρου και σωστού προγραμματισμού της Ομοσπονδίας Αντισφαιρίσεως Κύπρου (ΟΑΚ), ανακοινώθηκε πρόσφατα ο Προγραμματισμός και το αγωνιστικό Καλεντάρι για το νέο χρόνο, το οποίο περιλαμβάνει όλους τους αγώνες και πρωταθλήματα για το έτος 2010, τόσο στην Κύπρο, όσο και σε συμμετοχές Κυπριακών Ομάδων στο εξωτερικό.  Όπως κάθε χρόνο, το Καλεντάρι παρουσιάζεται αναβαθμισμένο, τονίζοντας τη μεγάλη σημασία αλλά και επαγγελματισμό που επιδεικνύει η ΟΑΚ, όσον αφορά τον αγωνιστικό τομέα των Κυπρίων αντισφαιριστών, με κύριο μέλημα της, την συνεχή αναβάθμιση των πρωταθλημάτων της αλλά και τις διακρίσεις της χώρας μας παγκοσμίως.

Η χρονιά 2010 παρουσιάζεται ως καινοτόμος αφού για πρώτη φορά, μετά από εισήγηση και εμπεριστατωμένη μελέτη της Τεχνικής Επιτροπής της ΟΑΚ, θα διεξάγονται ταυτόχρονα δύο Παγκύπρια πρωταθλήματα.  Απώτερος στόχος είναι ο ορθότερος προγραμματισμός του αγωνιστικού τομέα των αντισφαιριστών, η αποσυμφόρηση των πρωταθλημάτων από μεγάλο αριθμό αγώνων, η βελτίωση της προπονητικής κατάστασης των επίλεκτων αντισφαιριστών και η πλουσιότερη αντιπροσώπευση της χώρας μας σε πρωταθλήματα του εξωτερικού με παράλληλη αλλαγή του τρόπου βαθμολογίας, συγχωνεύοντας τη διεθνή με την τοπική.

Όπως κάθε χρονιά, ο αγωνιστικός τομέας θα ξεκινήσει με το Διασωματειακό Πρωτάθλημα, το οποίο αποτελεί την μοναδική και κορυφαία Διασυλλογική διοργάνωση στην Κυπριακή αντισφαίριση.  Νέα καινοτομία και μετά από εισήγηση της Επιτροπής Διασωματειακού, το ΑΓΡΟΣ Διασωματειακό, θα διεξαχθεί σε μόνο τρείς συναντήσεις, με τους ημιτελικούς και τελικούς αγώνες να διεξάγονται στο Εθνικό Κέντρο Τένις. Πρώτο επίσημο πρωτάθλημα της χρονιάς θα είναι και φέτος το Εθνικό Εφηβικό, στο Εθνικό Κέντρο Τένις στη Λευκωσία.  Παράλληλα, θα διεξαχθούν έξι Παγκύπρια πρωταθλήματα από ομίλους πλήρη μέλη της ΟΑΚ ταυτόχρονα με έξι από εταιρικά μέλη.  Στους Βετεράνους, των οποίων τα πρωταθλήματα θα διεξάγονται πάντα σε διαφορετικές ημερομηνίες από τα υπόλοιπα, θα διεξαχθούν φέτος επίσης δύο επιπρόσθετα πρωταθλήματα, ένα τοπικό “Masters” και ένα διεθνές.  Επίσης,  θα διεξαχθεί τον Οκτώβριο, το καθιερωμένο πλέον πρωτάθλημα προς τιμή της Νάτιας Ιακώβου της Μαρφίν Λαϊκής.

Στα πλαίσια της συνεχούς αναζήτησης νέων ταλέντων από την ΟΑΚ, θα πραγματοποιηθούν και φέτος δύο Αναπτυξιακά πρωταθλήματα στο Εθνικό Κέντρο Τένις, και η νέα χρονιά, όσον βέβαια αφορά τα Κυπριακά πρωταθλήματα, αναμένεται να κορυφωθεί με τη διοργάνωση του Εθνικού Πρωταθλήματος, στο τέλος του χρόνου, το οποίο από φέτος, διεξάγεται με τη μορφή “Masters”. 

Πρωταρχικός στόχος της ΟΑΚ είναι όπως πάντα, η έντονη παρουσία αντισφαιριστών σε πρωταθλήματα του εξωτερικού, οι διεθνείς διακρίσεις και φυσικά η άνοδος της Ομάδας μας στο Κύπελλο Ντέιβις και στον πρώτο όμιλο της διοργάνωσης.  Όπως είναι γνωστό, η χώρα μας θα αντιμετωπίσει, σε αγώνα που θα διεξαχθεί τον προσεχή Μάρτιο στην Κύπρο, την ομάδα της Αιγύπτου, στοχεύοντας πάντα την πρόκριση.

Οι αγωνιστικές υποχρεώσεις των Κυπρίων Αντισφαιριστών για το 2010, περιλαμβάνουν τόσο τα καθιερωμένα Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα Εφήβων, διάφορα Αναπτυξιακά Πρωταθλήματα της Διεθνούς Ομοσπονδίας, ως επίσης και πολλές ανεξάρτητες συμμετοχές αθλητών σε πρωταθλήματα του εξωτερικού.  Φέτος παράλληλα, οι Κύπριοι πρωταθλητές αναμένεται επίσης να διεκδικήσουν επάξια σημαντικές θέσεις στο Διεθνές Κύπελλο Αφροδίτη που θα διεξαχθεί στον Όμιλο Αμμοχώστου στη Λεμεσό.

Ανεξάρτητα προγράμματα συμμετοχής σε επαγγελματικούς αγώνες του εξωτερικού, θα ακολουθήσουν και φέτος οι επαγγελματίες αντισφαιριστές μας Μάρκος Παγδατής και Φώτος Καλλίας, ως επίσης και άλλοι Κύπριοι έφηβοι αντισφαιριστές, αναμένοντας και φέτος  διακρίσεις.

Το καλεντάρι 2010 θα αναρτηθεί στην Ιστοσελίδα μας εντός λίγων ημερών".

Αυτά και καληνύχτα μας...

ΥΓ. Φυσικά και ο τίτλος είναι ειρωνικός. Ένα μεγάλο μπράβο στους συμπατριώτες μας που διανύουν/ουμε και πάλι ένδοξες ημέρες χάρη στην μεγάλη επιτυχία του Μάρκου Παγδατή στην Στοκχόλμη.

ΥΓ1. Πότε ανοίγει η περίοδος μεταγραφών για προέδρους Ομοσπονδιών;

Μαρίνος Ταχτσίδης - Αυτό το ηλεκτρονικό μήνυμα προστατεύεται από spam bots, θα πρέπει να έχετε ενεργοποιημένη τη Javascript για να το δείτε

 

Αρχεία Editorial

Editorial

  Το πιο δύσκολο στο τένις
  Σχεδόν κανένας πόντος στο τένις δεν είναι ίδιος με τον προηγούμενο. Σε αντίθεση με τα περισσότερα αθλήματα, το τένις έχει πιο πολλούς πόντους υπό πίεση: Game points, Set points, Match points, Championship points. ..
  Διαβάστε...

Mental Toughness

  «Πολεμώντας» το άγχος
  Άγχος. Μια συναισθηματική κατάσταση που πολλές φορές μας οδηγεί σε αρνητικές καταστάσεις. Ο Δρ Συμεών Σιωμόπουλος, μέσα από τη στήλη του Mental Toughness, μας εξηγεί τρόπους ..
  Διαβάστε...

Down the line

  Εφαλτήριο για την καριέρα του
  Το πληθωρικό ταλέντο του ήταν εξώφθαλμο από την αρχή, όταν ήταν ακόμα πολύ νέος, από τότε που μας πρωτοσυστήθηκε και παρουσιάστηκε στα παγκόσμια courts. ..
  Διαβάστε...

Integral Tennis

  In the Zone
  «Κι εσύ βλέπεις τον εαυτό σου να βυθίζεται σε μια εκστατική κατάσταση, σε σημείο που νιώθεις ότι σχεδόν δεν υπάρχεις. Έζησα αυτήν την εμπειρία κι άλλοτε. Το χέρι μου μοιάζει να μην ακολουθεί το σώμα μου ..
  Διαβάστε...