Σε αντίθεση με την προβληματική τους πρεμιέρα στο Wimbledon, η Ντινάρα Σάφινα και η Άννα Ιβάνοβιτς παρουσιάστηκαν βελτιωμένες στο 2ο γύρο. Η Ρωσίδα Νο1 του ταμπλό νίκησε εύκολα 2-0 σετ την Ροσάνα Ντε Λος Ρίος ενώ και η 21χρονη Σέρβα, No13, δεν δυσκολεύτηκε ιδιαίτερα απέναντι στην Σάρα Εράνι.
Η Ντινάρα Σάφινα έδειξε να μην την ενοχλεί τόσο το πρόβλημα τραυματισμού που αντιμετωπίζει στο αριστερό γόνατο (τενοντίτιδα) και με πολύ καλή εμφάνιση, επικράτησε άνετα 6-3, 7-5 της Ροσάνα Ντε Λος Ρίος, εξασφαλίζοντας τη συμμετοχή της στον 3ο γύρο του Λονδρέζικου Όπεν. Η 23χρονη Ρωσίδα, Νο1 του ταμπλό και του κόσμου χρειάστηκε 1 ώρα και 22 λεπτά για να κάμψει την αντίσταση της 34χρονης, Νο100 στον κόσμο, Παραγουανής και έκλεισε ραντεβού με την Βελγίδα Κίρστεν Φλίπκενς έχοντας στόχο την πρόκριση στον 4ο γύρο του Wimbledon, για πρώτη φορά στην καριέρα της.
Η Σάφινα η οποία κυνηγάει το πρώτο της Grand Slam, κάτι που δεν κατάφερε πριν μερικές εβδομάδες στον τελικό του Roland Garros, είχε σε καλή ημέρα το σερβίς της με 72% ευστοχία στο 1ο και 6 άσους ενώ έβγαλε και 21 winners με 17 αβίαστα λάθη, χωρίς να δεχθεί καν ευκαιρία για break.
Λίγο πιο δύσκολη ήταν η επικράτηση της Άννα Ιβάνοβιτς κόντρα στην Ιταλίδα Σάρα Εράνι. Η 21χρονη Σέρβα η οποία το 2007 έφτασε μέχρι τα ημιτελικά του Wimbledon αλλά πέρυσι γνώρισε οδυνηρό αποκλεισμό στον 3ο γύρο του ιστορικού θεσμού, αντιμετώπισε ορισμένες δυσκολίες στο 1ο σετ απέναντι στην Εράνι αλλά τελικά μετά από 1 ώρα και 28 λεπτα, πήρε τη νίκη με 7-5, 6-1 παρουσιάζοντας βελτίωση σε σχέση με την προβληματική πρεμιέρα όπου χρειάστηκε να σώσει 2 match points στην αναμέτρηση με την Λούσι Χραντέτσκα.
Επόμενη αντίπαλος για την Ιβάνοβιτς, Νο13 του ταμπλό, η φορμαρισμένη Αυστραλέζα Σαμάνθα Στόσουρ η οποία νίκησε δύσκολα 4-6, 7-6(6), 6-4 την Γερμανίδα, Τατιάνα Μάλεκ.
Λίγο νωρίτερα, Βίνους Γουίλιαμς και Σβετλάνα Κουζνέτσοβα πήραν το εισιτήριο για τον 3ο γύρο νικώντας επίσης εύκολα τις Κ.Μπονταρένκο και Παρμεντιέ αντίστοιχα.
Μου πήρε λίγα εικοσιτετράωρα να συνέλθω από αυτό που όλοι είχαμε την τύχη να ζήσουμε την περασμένη Κυριακή, παρακολουθώντας με κομμένη την ανάσα την υπεράνθρωπη προσπάθεια των δύο αυτών τεράστιων τενιστών.
..
Εντυπωσιασμένοι με το ενδιαφέρον και ανταπόκριση που είχε το προηγούμενο άρθρο σχετικά με τις fake ρακέτες, δεχθήκαμε πολλά τηλεφωνήματα και emails τόσο από "θύματα" όσο και από αναγνώστες
..
Μεγάλοι τελικοί σήμερα σε Μονπελιέ και Ζάγκρεμπ. Ο Λούκας Λάτσκο
παίρνει μέρος στον πρώτο ATP τελικό της καριέρας του αντιμετωπίζοντας
τον βετεράνο Μίκαελ Γιούσνι, ενώ στην Γαλλία ο γηπεδούχος
..
Η Goudi Tennis Academy ανακοινώνει την έναρξη λειτουργίας τμημάτων Τένις για την περίοδο 2011-2012. Απ’τις 31/10/2011 και έπειτα σας περιμένουμε στις καταπράσινες εγκαταστάσεις μας στου Γουδή του Δήμου Ζωγράφου.
..