Ανατροπή και πρόκριση
30.05.09
Image Συνεχίζει να προβληματίζει η Σερένα Γουίλιαμς η οποία όμως δείχνει επίσης ότι θέλει πολύ το δεύτερο Roland Garros της καριέρας της. Το Νο2 του ταμπλό κατάφερε να ανατρέψει το σκορ στην αναμέτρηση του 3ου γύρο κόντρα στην Μαρία Χοσέ Μαρτίνεζ Σάντσεζ και πήρε το εισιτήριο για τις "16" της διοργάνωσης όπου θα συναντήσει την Αλεξάντρα Βόζνιακ.

Μετά από ένα πολύ κακό ξεκίνημα όπου της στοίχησε ένα σετ, η Σερένα Γουίλιαμς κατάφερε να κάμψει την αντίσταση της Mαρτίνεζ Σάντσεζ με 4-6, 6-3, 6-4 και προκρίθηκε στις "16" καλύτερες της διοργάνωσης. Η 27χρονη Αμερικανίδα η οποία το 2002 στο Παρίσι πανηγύρισε τον δεύτερο τίτλο Grand Slam στην καριέρα της (είχε προηγηθεί το US Open το 1999 ενώ ακολούθησαν άλλοι δύο σε Wimbledon, US Open το 2002), σοβαρεύτηκε στη συνέχεια και θα μπορούσε να είχε νικήσει πιο εύκολα την 27χρονη Ισπανίδα, Νο43 στον κόσμο αν διατηρούσε το προβάδισμα των δύο break που είχε στο 3ο και καθοριστικό σετ.

Η Σάντσεζ αιφνιδίασε την Γουίλιαμς στο εναρκτήριο σετ, "σπάζοντας" το σερβίς της αντιπάλου της στο 5ο game με έναν πόντο όπου η μπάλα φάνηκε να βρίσκει στο χέρι της και γι'αυτό προκάλεσε την έκρηξη της Γουίλιαμς προς τη διαιτητή. Έτσι η Ισπανίδα έφτασε στο 6-4 σε 40 λεπτά έχοντας μόλις 3 αβίαστα λάθη.

Στο 2ο σετ, η Σερένα ανέβασε την απόδοσή της και παρά το μόλις 1 αβίαστο λάθος (!!!) που έκανε σε ολόκληρο το σετ η Σάντσεζ, η Αμερικανίδα κατάφερε να ισοφαρίσει κατακτώντας το δεύτερο κομμάτι του αγώνα με 6-3 σε 35 λεπτά, χάρη στους 11 winners που έβγαλε σε αυτό το διάστημα.

Στο 3ο σετ η Γουίλιαμς κατάφερε να πάρει προβάδισμα με 2 breaks και παρότι η Σάντσεζ πήρε πίσω το ένα, το Νο2 του ταμπλό και του κόσμου έφτασε στη δύσκολη νίκη μετά από 2 ώρες και 11 λεπτά.

Όλα τα αποτελέσματα στην 7η ημέρα των γυναικών

Match Statistics
   Martinez Sanchez (ESP) S.Williams (USA)
1st Serve % 42 of 84 = 50 % 65 of 97 = 67 %
Aces 5 5
Double Faults 3 4
Unforced Errors 13 26
Winning % on 1st Serve 25 of 42 = 60 % 43 of 65 = 66 %
Winning % on 2nd Serve 26 of 42 = 62 % 18 of 32 = 56 %
Winners (Including Service) 27 30
Receiving Points Won 33 of 97 = 34 % 31 of 84 = 37 %
Break Point Conversions 3 of 9 = 33 % 4 of 13 = 31 %
Net Approaches 13 of 27 = 48 % 10 of 18 = 56 %
Total Points Won 87 94
Fastest Serve Speed 171 KMH 194 KMH

ROLAND GARROS WOMEN'S DRAW
 
Advertisement

WTA Tennis24 TV


Στιγμιότυπα από τη νίκη της Αζαρένκα επί της Σαράποβα στον τελικό των γυναικών
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Editorial

    Η δύναμη της πίστης
    Μου πήρε λίγα εικοσιτετράωρα να συνέλθω από αυτό που όλοι είχαμε την τύχη να ζήσουμε την περασμένη Κυριακή, παρακολουθώντας με κομμένη την ανάσα την υπεράνθρωπη προσπάθεια των δύο αυτών τεράστιων τενιστών. ..
    Διαβάστε...

RacketSpecialist

    Ψεύτικες ρακέτες vol.2
    Εντυπωσιασμένοι με το ενδιαφέρον και ανταπόκριση που είχε το προηγούμενο άρθρο σχετικά με τις fake ρακέτες, δεχθήκαμε πολλά τηλεφωνήματα και emails τόσο από "θύματα" όσο και από αναγνώστες ..
    Διαβάστε...

Game BET & match

    Μεγάλοι τελικοί
    Μεγάλοι τελικοί σήμερα σε Μονπελιέ και Ζάγκρεμπ. Ο Λούκας Λάτσκο παίρνει μέρος στον πρώτο ATP τελικό της καριέρας του αντιμετωπίζοντας τον βετεράνο Μίκαελ Γιούσνι, ενώ στην Γαλλία ο γηπεδούχος ..
    Διαβάστε...

Advertorial

    Goudi Tennis Academy
    Η Goudi Tennis Academy ανακοινώνει την έναρξη λειτουργίας τμημάτων Τένις για την περίοδο 2011-2012. Απ’τις 31/10/2011 και έπειτα σας περιμένουμε στις καταπράσινες εγκαταστάσεις μας στου Γουδή του Δήμου Ζωγράφου. ..
    Διαβάστε...