Βρετανός... στο ραντεβού του
05.04.09
Image Ο Άντι Μάρει είναι ο νέος Βασιλιάς στο Μαϊάμι. Ο σπουδαίος Βρετανός τενίστας, Νο4 στον κόσμο, επικράτησε 2-0 σετ του Νόβακ Τζόκοβιτς στον τελικό του Sony Ericsson Open, κατέκτησε τον 3ο Masters Series τίτλο της καριέρας του και βάζει πλώρη αρχικά για το Νο3 του Νόλε και στη συνέχεια το Νο2 του Ρότζερ Φέντερερ.

Το τέλος του συναρπαστικού Miami Masters, βρήκε τον Άντι Μάρει να πανηγυρίζει τον τίτλο στη Φλόριντα. Μετά από εντυπωσιακή εμφάνιση, κυρίως στο πρώτο σετ όπου διέλυσε στην κυριολεξία τον Νόλε αλλά και στο 2ο όπου ανέτρεψε το σκορ, ο 21χρονος Σκωτσέζος επικράτησε 6-2, 7-5 του πρωταθλητή της διοργάνωσης το 2007 και πρόσθεσε τον τρίτο τίτλο Masters στην τροπαιοθήκη του, μετά τα δύο συνεχόμενα πέρυσι σε Cincinnati και Μαδρίτη. Στο Cincinnati, μάλιστα, είχε επικρατήσει και πάλι του Νόβακ Τζόκοβιτς στον τελικό ενώ η σημερινή ήταν η τρίτη συνεχόμενη νίκη του Μάρει επί του Σέρβου σε 7 συνολικά αναμετρήσεις.

Ο Άντι Μάρει, λοιπόν, αποδείχθηκε "Βρετανός στο ραντεβού του" με την επιτυχία, έχοντας αφήσει γερά το αποτύπωμά του στο tour τον τελευταίο χρόνο. Η πορεία του από το περσινό Wimbledon και μετέπειτα, είναι πέρα από κάθε προσδοκία των αυστηρών συμπατριωτών του οι οποίοι, μετά από πολλά χρόνια, βλέπουν στο πρόσωπό του τον μοναδικό άξιο ώστε να σηκώσει επιτέλους το βαρύτιμο τρόπαιο στο "δικό τους" Grand Slam, το Wimbledon. Ο Fred Perry το έκανε το 1936 και τώρα ο Μάρει, φορώντας τα ρούχα του "θρυλικού" Perry, καλείται να επιβεβαιώσει τις μεγάλες προσδοκίες που έχουν γεννηθεί απ'την εντυπωσιακή του πορεία στο tour της ATP.

Αυτός ήταν συνολικά ο 11ος τίτλος για τον Άντι Μάρει και ο 3ος μέσα στη σεζόν μετά από αυτούς στην Ντόχα του Κατάρ και το Ρότερνταμ όπου είχε νικήσει Ρόντικ και Ναδάλ αντίστοιχα. Έτσι, ο Βρετανός ισοφάρισε τον συμπατριώτη του Τιμ Χένμαν ενώ θέλει άλλους τέσσερις για να πιάσει τον Γκρεγκ Ρουσέντσκι στην κορυφή των Βρετανών πρωταθλητών της ATP.

Στο αγωνιστικό κομμάτι του τελικού, ο Μάρει μπήκε φουριόζος στο ματς και πριν καλά-καλά ζεσταθούν οι δύο τενίστες, προηγούταν με 1-0 στα σετ. Ο Βρετανός με το γνωστό πειθαρχημένο, σοβαρό και αλάνθαστο παιχνίδι από τη βασική γραμμή, "έσπασε" δύο φορές το σερβίς του Τζόκοβιτς στο εναρκτήριο κομμάτι του αγώνα και πήρε το σετ με 6-2.

Ο Μάρει ξεκίνησε με break και στο 2ο σετ και ενώ όλοι πίστεψαν ότι ο τελικός θα τελειώσει πολύ πιο γρήγορα από το αναμενόμενο, ο Τζόκοβιτς ξύπνησε και εκμεταλευόμενος την χαλαρότητα που επέδειξε ο αντίπαλό του, ανέτρεψε (προσωρινά) τα δεδομένα. Ο 21χρονος Σέρβος, Νο3 στον κόσμο, με δύο συνεχόμενα breaks πήρε προβάδισμα όμως την ώρα που σέρβιρε για το σετ στο 5-4, ο Μάρει πήρε πίσω το break και σαν να μην έφτανε αυτό, με νέο break στο τελευταίο game του αγώνα, έδωσε θριαμβευτικό τόνο στη νίκη του.

"Ήταν καλύτερος από μένα, ειδικά στο 1ο σετ. Είχα κάποιες ευκαιρίες στο 2ο σετ όμως δεν τα κατάφερα. Είναι ένα ξεχωριστό τουρνουά για εμένα. Σας ευχαριστώ όλους και θα σας δω του χρόνου" αρκέστηκε να πει ο ηττημένος αλλά και χαμογελαστός Νόβακ Τζόκοβιτς ο οποίος έβαλε τη σφραγίδα του στο τουρνουά αποκλείοντας τον Φέντερερ στα ημιτελικά.

Κυριακή 5/4: Τελικός Sony Ericsson Open
4-Murray (Great Britain) beat 3-Djokovic (Serbia) 6-2 7-5

SONY ERICSSON OPEN MEN'S DRAW
 
Advertisement

ATP Tennis24 TV

Τα καλύτερα στιγμιότυπα της επικής νίκης του Τζόκοβιτς επί του Ναδάλ στον τελικό της Μελβούρνης
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Editorial

    Η δύναμη της πίστης
    Μου πήρε λίγα εικοσιτετράωρα να συνέλθω από αυτό που όλοι είχαμε την τύχη να ζήσουμε την περασμένη Κυριακή, παρακολουθώντας με κομμένη την ανάσα την υπεράνθρωπη προσπάθεια των δύο αυτών τεράστιων τενιστών. ..
    Διαβάστε...

RacketSpecialist

    Ψεύτικες ρακέτες vol.2
    Εντυπωσιασμένοι με το ενδιαφέρον και ανταπόκριση που είχε το προηγούμενο άρθρο σχετικά με τις fake ρακέτες, δεχθήκαμε πολλά τηλεφωνήματα και emails τόσο από "θύματα" όσο και από αναγνώστες ..
    Διαβάστε...

Game BET & match

    Μεγάλοι τελικοί
    Μεγάλοι τελικοί σήμερα σε Μονπελιέ και Ζάγκρεμπ. Ο Λούκας Λάτσκο παίρνει μέρος στον πρώτο ATP τελικό της καριέρας του αντιμετωπίζοντας τον βετεράνο Μίκαελ Γιούσνι, ενώ στην Γαλλία ο γηπεδούχος ..
    Διαβάστε...

Advertorial

    Goudi Tennis Academy
    Η Goudi Tennis Academy ανακοινώνει την έναρξη λειτουργίας τμημάτων Τένις για την περίοδο 2011-2012. Απ’τις 31/10/2011 και έπειτα σας περιμένουμε στις καταπράσινες εγκαταστάσεις μας στου Γουδή του Δήμου Ζωγράφου. ..
    Διαβάστε...