Θέλουν αλλά...μπορούν;
07.12.17
ImageΟ Πατρίκ Μουράτογλου μίλησε για την περίπτωση ταλαντούχων τενιστών που είχαν υψηλές βλέψεις αλλά παρέμειναν σε πιο χαμηλές πτήσεις ενώ αναφέρθηκε πιο συγκεκριμένα στο παράδειγμα του Μάρκου Παγδατή με τον οποίο συνεργάστηκε!

Ο Πατρίκ Μουράτογλου, προπονητής της Σερίνα Γουίλιαμς και άρτιος γνώστης του αθλήματος έχει δει να περνούν από τα χέρια πολλοί ταλαντούχοι τενίστες που σκόπευαν να φτάσουν ψηλά.

Ωστόσο, από τη σκέψη μέχρι την...πράξη μεσολαβούν πολλά και παρά το γεγονός ότι πολλοί είχαν βλέψεις ακόμα και για το Νο1, στο τέλος δεν το πίστεψαν και έμειναν με μια καριέρα που τους προσέφερε φημη και χρήματα μεν, δεν έφτασαν όμως ποτέ αγωνιστικά στο επίπεδο που μπορούσαν.

Ο Πατρίκ αναγνώρισε το φαινόμενο αυτό με πολλούς τενίστες με τους οποίους συνεργάστηκε αλλά προτίμησε να μιλήσει για τον δικό μας, Μάρκο Παγδατή, που μετά από μια εντυπωσιακή αφετηρία στην καριέρα του, τον πήρε η κάτω βόλτα γρήγορα.

"Ο,τι συνέβη με τον Μάρκο, συμβαίνει και με τους περισσότερους παίκτες. Για κάποιους είναι απλά αρκετό να φτάσουν στο Τοπ100. Ολοι θα σου πουν ότι θα ήθελαν να γίνουν Νο1 αλλά δεν το πιστεύουν. Μόνο πολύ λίγοι πραγματικά πιστεύουν ότι μπορούν. Αλλο ποιος εύχεται να γίνει, άλλο ποιος θέλει" ανέφερε ο Πατρίκ.

"Οι περισσότεροι φτάνουν απλά σε μια κατάταξη που τους δίνει χρήμα και φήμη. Θα σου πουν ότι θέλουν και άλλα δεν είναι διατεθειμένοι να δουλέψουν περισσότερο για αυτό. Δεν θέλουννα ρισκάρουν ή είναι κουρασμένοι σωματικά και πνευματικά. Αυτό ακριβώς έγινε με τον Μάρκο. Μου είπε ότι δεν θέλει να δουλέψει περισσότερο γιατί μετά δεν θα ήταν καλός στα ματς".

"Μετά, μετανιώνουν για την επιλογή τους αυτή και με παίρνουν τηλέφωνο μετά από έναν χρόνο να μου το πουν. Αλλά πλέον δουλεύω με άλλον παίκτη" πρόσθεσε.

"Για να πετύχεις σαν προπονητής, πρέπει να έχεις μια σφαιρική γνώση του παίκτη. Τι φέρνει μαζί του, ποια είναι τα κίνητρά του, ποιους ανθρώπους έχει τριγύρω του, τι θετικά και αρνητικά τον συνοδεύουν. Θέλω να καταλάβω γιατί έχει την κατάταξη που έχει και τι μπορούμε να δουλέψουμε. Οταν έχω όλη αυτή την πληροφορία, τότε μπορούμε να ξεκινήσουμε" κατέληξε σοφά ο έμπειρος coach.


Κώστας Αϊτάκης
 
Advertisement

ATP Tennis24 TV


To La Decima του Ράφα στο Παρίσι, η πιο ιστορική στιγμή της φετινής χρονιάς
Advertisement
tvschedule_220x80.jpg
e-tennis40.jpg

Editorial

  Το πιο δύσκολο στο τένις
  Σχεδόν κανένας πόντος στο τένις δεν είναι ίδιος με τον προηγούμενο. Σε αντίθεση με τα περισσότερα αθλήματα, το τένις έχει πιο πολλούς πόντους υπό πίεση: Game points, Set points, Match points, Championship points. ..
  Διαβάστε...

Mental Toughness

  «Πολεμώντας» το άγχος
  Άγχος. Μια συναισθηματική κατάσταση που πολλές φορές μας οδηγεί σε αρνητικές καταστάσεις. Ο Δρ Συμεών Σιωμόπουλος, μέσα από τη στήλη του Mental Toughness, μας εξηγεί τρόπους ..
  Διαβάστε...

Down the line

  Εφαλτήριο για την καριέρα του
  Το πληθωρικό ταλέντο του ήταν εξώφθαλμο από την αρχή, όταν ήταν ακόμα πολύ νέος, από τότε που μας πρωτοσυστήθηκε και παρουσιάστηκε στα παγκόσμια courts. ..
  Διαβάστε...

Integral Tennis

  In the Zone
  «Κι εσύ βλέπεις τον εαυτό σου να βυθίζεται σε μια εκστατική κατάσταση, σε σημείο που νιώθεις ότι σχεδόν δεν υπάρχεις. Έζησα αυτήν την εμπειρία κι άλλοτε. Το χέρι μου μοιάζει να μην ακολουθεί το σώμα μου ..
  Διαβάστε...