Το h2h μετράει...
13.11.17
ImageΟ Αντρέ Αγκασι άνοιξε ξανά το θέμα του GOAT επισημαίνοντας πως, για τα δικά του δεδομένα, δεν μπορεί να θεωρείται ο Ρότζερ Φέντερερ για όσο καιρό έχει αρνητικό h2h απέναντι στον μεγάλο του αντίπαλο, Ραφαέλ Ναδάλ.

Στη γνωστή συζήτηση περί GOAT, ο καθείς παραθέτει τα επιχειρήματά του και τη λογική πίσω από την οποία προβαίνει σε κάποια επιλογή.

Αλλοι μετρούν τα Grand Slam, άλλοι δίνουν περισσότεροι σημασία στο h2h, μερικοί τρίτοι ενδιαφέρονται περισσότερο και για το στιλ τένις που πρεσβεύει ο υποψήφιος GOAT.

Ο Αντρέ Αγκασι ανήκει μάλλον στη δεύτερη κατηγορία μιας και διστάζει να δώσει ακόμα και τώρα τον τίτλο του κορυφαίου ολων στον Ρότζερ Φέντερερ όσο υπάρχει το "αγκάθι" του h2h κόντρα στον Ραφαέλ Ναδάλ που ναι μεν έχει σουλουπωθεί αλλά παραμένει στο 23-15 υπέρ του Ισπανού.

"Δεν μπορεί κάποιος να θεωρείται ο καλύτερος όλων, αλλά ο βασικός του αντίπαλος να τον έχει κερδίσει περισσότερες φορές. Η επιλογή μου είναι βέβαια, υπό μια έννοια, αυθαίρετη. Θα μπορούσα εύκολα να βρω άλλους λόγους και να αποκαλέσω τον Φέντερερ τον καλύτερο όλων. Είναι μια κουβέντα που βασίζεται πολύ σε υποθετικά σενάρια" ανέφερε ο Αγκασι.

Παρά το γεγονός πως δεν αποκαλεί τον Ελβετό τον καλύτερο όλω, θαυμάζει απεριόριστα τα όσα πρόσφερε στο άθλημα.

"Είναι μοναδικός. Σε όλα, στη μεγαλοπρέπειά του, ακρίβεια, άνεση. Παίζει διαφορετικό τένις απ'τους άλλους. Φαίνεται ότι έχει τον έλεγχο για τα πάντα και μια λύση για όλα. Δεν μπορούμε να αρνηθούμε το γεγονός πως έχει σημαδέψει το άθλημα για πάντα" σχολίασε.

Είπε και δυο λόγια για τον Νόβακ Τζόκοβιτς με τον οποίο αναμένεται να συνεργαστεί και το 2018.

"Εχει το 90% των ικανοτήτων να είναι ο καλύτερος. Μπορεί να το κάνει και χωρίς εμένα. Αν μάθει κάποια πράγματα διαφορετικά, μπορεί να προσθέσει και το υπόλοιπο 10% και τότε θα είναι ανίκητος" κατέληξε.


Κώστας Αϊτάκης

 
puredrivenew_300-250.jpg

ATP Tennis24 TV

Τα στιγμιότυπα του θριάμβου του Ντιμιτρόφ επί του Γκοφάν στην Ο2 Arena
Advertisement
tvschedule_220x80.jpg

Editorial

  Το πιο δύσκολο στο τένις
  Σχεδόν κανένας πόντος στο τένις δεν είναι ίδιος με τον προηγούμενο. Σε αντίθεση με τα περισσότερα αθλήματα, το τένις έχει πιο πολλούς πόντους υπό πίεση: Game points, Set points, Match points, Championship points. ..
  Διαβάστε...

Mental Toughness

  «Πολεμώντας» το άγχος
  Άγχος. Μια συναισθηματική κατάσταση που πολλές φορές μας οδηγεί σε αρνητικές καταστάσεις. Ο Δρ Συμεών Σιωμόπουλος, μέσα από τη στήλη του Mental Toughness, μας εξηγεί τρόπους ..
  Διαβάστε...

Down the line

  Κερδίζει τις εντυπώσεις
  Οδεύοντας πια ολοταχώς προς το τελευταίο κομμάτι της σεζόν, μπορούμε απερίφραστα να πούμε ότι το 2017 είναι μια χρονιά όπου τα δύο ιερά τέρατα του παγκόσμιου τένις, Ρότζερ Φέντερερ και Ραφαέλ Ναδάλ όντες σαρωτικοί, έχουν κατακτήσει ..
  Διαβάστε...

Integral Tennis

  In the Zone
  «Κι εσύ βλέπεις τον εαυτό σου να βυθίζεται σε μια εκστατική κατάσταση, σε σημείο που νιώθεις ότι σχεδόν δεν υπάρχεις. Έζησα αυτήν την εμπειρία κι άλλοτε. Το χέρι μου μοιάζει να μην ακολουθεί το σώμα μου ..
  Διαβάστε...