Αρνητικοί στις αλλαγές!
13.11.17
Image Ρότζερ Φέντερερ και Ράφα Ναδάλ, μίλησαν ο καθένας στην συνέντευξη τύπου του στο Λονδίνο, για τις αλλαγές που εφαρμόστηκαν στο άθλημα, στα NextGen ATP Finals την προηγούμενη εβδομάδα. Και οι δυο, εμφανίστηκαν... αρνητικοί για ενδεχόμενες μόνιμες αλλαγές στο Tour!

Στο νεοσύστατο θεσμό των NextGen ATP Finals, που διεξήχθη την προηγούμενη εβδομάδα στο Μιλάνο της Ιταλίας, εφαρμόστηκαν σε πειραματικό στάδιο για πρώτη φορά μεγάλες αλλαγές μέσα σε έναν αγώνα.

Από τα πιο μικρά sets, μέχρι την συνομιλία αθλητών-προπονητών μέσω ενδοεπικοινωνίας.

Αυτές οι αλλαγές δεν ήταν οι μόνες.

Σε ερώτηση που έγινε στους Ρότζερ Φέντερερ και Ράφαελ Ναδάλ όμως, για το αν όντως χρειάζονται αλλαγές στο άθλημα, οι δυο κορυφαίοι υποστήριξαν πως δεν είναι αναγκαίο αυτήν την στιγμή.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο 36χρονος Ελβετός, σε συνέντευξη τύπου στο Λονδίνο της Αγγλίας, όπου βρίσκεται για τα ATP Finals:

''Πρέπει να το σκεφτούμε καλά, πρέπει να το πάρουμε όντως στα σοβαρά.

Αν γίνουν αυτές οι μεγάλες αλλαγές στο άθλημα, πρέπει να είμαστε σίγουροι για αυτό, γιατί αν το κάνουμε, μετά δεν γίνεται να γυρίσουμε πίσω κατευθείαν.

Αν παραδείγματος χάρη δεν μας αρέσει, δεν μπορούμε από την μια στιγμή στην άλλη να γυρίσουμε στους παλιούς κανόνες.

Δεν βρίσκω ότι υπάρχει κάτι τόσο λάθος στο Tour αυτήν την στιγμή, και ότι χρειαζόμαστε τόσο πολύ τις αλλαγές, ειδικά για τα πιο μικρά sets.

Καταλαβαινώ πως μπορεί να είναι πιο ενδιαφέρον αλλά την ίδια ώρα, στα πιο μεγάλα sets έχεις την άνεση να δημιουργήσεις μια διαφορά, είναι πιο άνετο μερικές φορές για εμάς.

Μπορείς να προσπαθήσεις διάφορα πράγματα, μπορεί να δουλέψεις στο stuff, και στο ότι οι πόντοι μετράνε τόσο πολύ, δεν υπάρχουν όμως περιθώρια για άλλες αλλαγές.

Υπάρχουν πάντα θετικά και αρνητικά πάνω σε αυτό, αλλά δεν θέλω να δω καμία αλλαγή στο Tour, για να είμαι ειλικρινής.''

Ο Ισπανός Ναδάλ, Νο1 στον κόσμο, από την πλευρά του υποστήριξε:

''Υπάρχουν μερικά πράγματα που μου αρέσουν, και μερικά που δεν μου αρέσουν τόσο, αλλά τίποτα δεν είναι τέλειο.

Παίζουμε ένα άθλημα το οποίο έχει τεράστια παράδοση, δεν έχουν γίνει ποτέ πολλές αλλαγές σε ολόκληρη την ιστορία του τένις.

Αν με ρωτάτε αν θέλω αλλαγές, τότε... όχι δεν θέλω.

Είμαι το Νο1 του κόσμου αυτήν την στιγμή, έχω καταφέρει να επιτύχω πολλά στο τένις, αλλά αν χρειαστεί να γίνουν οι αλλαγές ώστε να γίνει το άθλημα πιο ελκυστικό για τους θεατές, τότε θα προχωρήσω και εγώ μπροστά.

Δεν είναι δουλειά μου να κρίνω αν χρειάζονται αλλαγές ή όχι. Οι άνθρωποι που είναι υπεύθυνοι για αυτό θα κοιτάξουν τις όποιες εναλλακτικές και θα πάρουν τις σωστές αποφάσεις, ώστε να γίνει το άθλημα πιο συναρπαστικό από όσο είναι σήμερα.

Είμαι χαρούμενος έτσι πως είναι τα πράγματα τώρα, αλλά ίσως στο μέλλον χρειάζονται όντως αλλαγές.''

Δημήτρης Χαλιάπας
 
puredrivenew_300-250.jpg

ATP Tennis24 TV

Τα στιγμιότυπα του θριάμβου του Ντιμιτρόφ επί του Γκοφάν στην Ο2 Arena
Advertisement
tvschedule_220x80.jpg

Editorial

  Το πιο δύσκολο στο τένις
  Σχεδόν κανένας πόντος στο τένις δεν είναι ίδιος με τον προηγούμενο. Σε αντίθεση με τα περισσότερα αθλήματα, το τένις έχει πιο πολλούς πόντους υπό πίεση: Game points, Set points, Match points, Championship points. ..
  Διαβάστε...

Mental Toughness

  «Πολεμώντας» το άγχος
  Άγχος. Μια συναισθηματική κατάσταση που πολλές φορές μας οδηγεί σε αρνητικές καταστάσεις. Ο Δρ Συμεών Σιωμόπουλος, μέσα από τη στήλη του Mental Toughness, μας εξηγεί τρόπους ..
  Διαβάστε...

Down the line

  Κερδίζει τις εντυπώσεις
  Οδεύοντας πια ολοταχώς προς το τελευταίο κομμάτι της σεζόν, μπορούμε απερίφραστα να πούμε ότι το 2017 είναι μια χρονιά όπου τα δύο ιερά τέρατα του παγκόσμιου τένις, Ρότζερ Φέντερερ και Ραφαέλ Ναδάλ όντες σαρωτικοί, έχουν κατακτήσει ..
  Διαβάστε...

Integral Tennis

  In the Zone
  «Κι εσύ βλέπεις τον εαυτό σου να βυθίζεται σε μια εκστατική κατάσταση, σε σημείο που νιώθεις ότι σχεδόν δεν υπάρχεις. Έζησα αυτήν την εμπειρία κι άλλοτε. Το χέρι μου μοιάζει να μην ακολουθεί το σώμα μου ..
  Διαβάστε...