Λιγότερα αντιντόπινγκ σε Ράφα!
16.02.17
ImageΤο ντόπινγκ είναι πλέον μέσα στην ζωή του αθλητισμού. Για αυτόν τον λόγο, η ITF έχει αυξήσει τους ελέγχους από τους κορυφαίους τενίστες έως τους μικρότερους. Σύμφωνα με στοιχεία, πολλά τεστ έκαναν όλοι πρωτοκλασάτοι με λιγότερα στον Ράφα!

Μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της, η ITF μοιράστηκε τους αριθμούς του προγράμματος για τα Anti-Doping που έγιναν κατά την διάρκεια του 2016. Συνολικά, είχαμε 4899 τεστ, 466 περισσότερα από το 2015, πράγμα που δείχνει πως ο αθλητισμός έχει μεγάλη επιρροή από το ντόπινγκ και τα μέτρα για την καταπολέμηση του έχουν αυξηθεί.

2.684 τεστ έγιναν στο αντρικό τένις, ενώ περίπου στα 2.215 έγιναν μεταξύ των γυναικών. Αναλύοντας κατηγορία ανά κατηγορία, το μεγαλύτερο ποσοστό από τα τεστ ήταν οι εξετάσεις αίματος κατά τη διάρκεια των αγώνων, περίπου 1863 (205 περισσότερα από το 2015).

Σε γενικές γραμμές, περισσότερες εξετάσεις έγιναν σε κάθε κατηγορία. Όσο για τον αριθμό των τεστ που έγιναν στους κορυφαίους παίκτες, ο Ρότζερ Φέντερερ ελέγχθηκε 4 με 6 φορές κατά τη διάρκεια της χρονιάς. Επίσης, λιγότερα τεστ έκανε ο Ράφαελ Ναδάλ κατά τη διάρκεια των τουρνουά (1 έως 3), που επίσης δοκιμάστηκε περισσότερο από επτά φορές μέσα και έξω από τα ματς.

Ακριβώς 28 παίκτες (συμπεριλαμβανομένων των Μάρεϊ, Τζόκοβιτς, Βαβρίνκα, Ραόνιτς και Τσίλιτς) είχαν περισσότερα από επτά τεστ κατά την διάρκεια των αγώνων και εκτός από αυτούς. Περισσότερα από επτά τεστ εκτός των τουρνουά έγιναν στην Μαρία Σαράποβα, η οποία έχει τιμωρηθεί για 15 μήνες, από τον Ιανουάριο του 2016. 
 
Advertisement
Advertisement

ATP Tennis24 TV

Τσόνγκα και Γκοφάν κέρδισαν τους αντιπάλους τους και θα μονομαχήσουν για τον τίτλο στο Ρότερνταμ
Advertisement
Advertisement
tvschedule_220x80.jpg

Editorial

  Το πιο δύσκολο στο τένις
  Σχεδόν κανένας πόντος στο τένις δεν είναι ίδιος με τον προηγούμενο. Σε αντίθεση με τα περισσότερα αθλήματα, το τένις έχει πιο πολλούς πόντους υπό πίεση: Game points, Set points, Match points, Championship points. ..
  Διαβάστε...

Mental Toughness

  «Πολεμώντας» το άγχος
  Άγχος. Μια συναισθηματική κατάσταση που πολλές φορές μας οδηγεί σε αρνητικές καταστάσεις. Ο Δρ Συμεών Σιωμόπουλος, μέσα από τη στήλη του Mental Toughness, μας εξηγεί τρόπους ..
  Διαβάστε...

Down the line

  Τα διαμάντια είναι παντοτινά
  Έχουν ειπωθεί γι’αυτόν μυριάδες λόγια. Έχουν γραφτεί  γι’αυτόν αμέτρητα κείμενα. Έχουν αποδοθεί σ’αυτόν τόσα κοσμητικά επίθετα, όσα απειροελάχιστοι στην ιστορία ολόκληρου ..
  Διαβάστε...

Integral Tennis

  Η νοοτροπία του πρωταθλητή
  Ένα άρθρο ωδή στον πρωταθλητισμό και στη νοοτροπία που πρέπει να έχει ένας νεαρός αθλητής για να αντέξει και να πετύχει στο μακρύ και πολύ δύσκολο ταξίδι του αγωνιστικού τένις. ..
  Διαβάστε...