Λιγότερα αντιντόπινγκ σε Ράφα!
16.02.17
ImageΤο ντόπινγκ είναι πλέον μέσα στην ζωή του αθλητισμού. Για αυτόν τον λόγο, η ITF έχει αυξήσει τους ελέγχους από τους κορυφαίους τενίστες έως τους μικρότερους. Σύμφωνα με στοιχεία, πολλά τεστ έκαναν όλοι πρωτοκλασάτοι με λιγότερα στον Ράφα!

Μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της, η ITF μοιράστηκε τους αριθμούς του προγράμματος για τα Anti-Doping που έγιναν κατά την διάρκεια του 2016. Συνολικά, είχαμε 4899 τεστ, 466 περισσότερα από το 2015, πράγμα που δείχνει πως ο αθλητισμός έχει μεγάλη επιρροή από το ντόπινγκ και τα μέτρα για την καταπολέμηση του έχουν αυξηθεί.

2.684 τεστ έγιναν στο αντρικό τένις, ενώ περίπου στα 2.215 έγιναν μεταξύ των γυναικών. Αναλύοντας κατηγορία ανά κατηγορία, το μεγαλύτερο ποσοστό από τα τεστ ήταν οι εξετάσεις αίματος κατά τη διάρκεια των αγώνων, περίπου 1863 (205 περισσότερα από το 2015).

Σε γενικές γραμμές, περισσότερες εξετάσεις έγιναν σε κάθε κατηγορία. Όσο για τον αριθμό των τεστ που έγιναν στους κορυφαίους παίκτες, ο Ρότζερ Φέντερερ ελέγχθηκε 4 με 6 φορές κατά τη διάρκεια της χρονιάς. Επίσης, λιγότερα τεστ έκανε ο Ράφαελ Ναδάλ κατά τη διάρκεια των τουρνουά (1 έως 3), που επίσης δοκιμάστηκε περισσότερο από επτά φορές μέσα και έξω από τα ματς.

Ακριβώς 28 παίκτες (συμπεριλαμβανομένων των Μάρεϊ, Τζόκοβιτς, Βαβρίνκα, Ραόνιτς και Τσίλιτς) είχαν περισσότερα από επτά τεστ κατά την διάρκεια των αγώνων και εκτός από αυτούς. Περισσότερα από επτά τεστ εκτός των τουρνουά έγιναν στην Μαρία Σαράποβα, η οποία έχει τιμωρηθεί για 15 μήνες, από τον Ιανουάριο του 2016. 
 
Advertisement

ATP Tennis24 TV

H ομάδα της Ευρώπης κυριάρχησε και στη 2η και ιστορική ημέρα του Laver Cup
Advertisement
tvschedule_220x80.jpg

Editorial

  Το πιο δύσκολο στο τένις
  Σχεδόν κανένας πόντος στο τένις δεν είναι ίδιος με τον προηγούμενο. Σε αντίθεση με τα περισσότερα αθλήματα, το τένις έχει πιο πολλούς πόντους υπό πίεση: Game points, Set points, Match points, Championship points. ..
  Διαβάστε...

Mental Toughness

  «Πολεμώντας» το άγχος
  Άγχος. Μια συναισθηματική κατάσταση που πολλές φορές μας οδηγεί σε αρνητικές καταστάσεις. Ο Δρ Συμεών Σιωμόπουλος, μέσα από τη στήλη του Mental Toughness, μας εξηγεί τρόπους ..
  Διαβάστε...

Down the line

  Πανάξια στην κορυφή
  Το τελευταίο του Major τρόπαιο, εκτός Roland Garros που είναι ο απόλυτος κυρίαρχος, το είχε κατακτήσει στο Flushing Meadows το κάπως μακρινό 2013. Έκτοτε και έχοντας πάρει φαινομενικά η καριέρα του μια μάλλον φθίνουσα πορεία ..
  Διαβάστε...

Integral Tennis

  In the Zone
  «Κι εσύ βλέπεις τον εαυτό σου να βυθίζεται σε μια εκστατική κατάσταση, σε σημείο που νιώθεις ότι σχεδόν δεν υπάρχεις. Έζησα αυτήν την εμπειρία κι άλλοτε. Το χέρι μου μοιάζει να μην ακολουθεί το σώμα μου ..
  Διαβάστε...