Χτίζαμε τον πόντο
11.01.17
ImageΗ Κρις Εβερτ τονίζει ότι στην εποχή της οι τενίστες ήταν πιο δυνατοί πνευματικά καθώς δεν μπορούσαν να παράξουν την ταχύτητα στα χτυπήματα που απολαμβάνουν οι σύγχρονοι, με συνέπεια να βασίζονται περισσότερο στο χτίσιμο του πόντου παρά στην ωμή δύναμη.

Σε μια σύγκριση με την δική της εποχή, η θρυλική Κρις Εβερτ δεν μπορούσε να μην εξάρει τους σύγχρονους της τενίστες για την πνευματική δύναμη που διέθεταν.

Με τον πιο "φτωχό" εξοπλισμό της εποχής που περιελάμβανε ξύλινες ρακέτες με πολύ μικρότερη κεφαλή από τη σημερινή, καθώς και σαφώς μικρότερη δυνατότητα για δύναμη και top spin, οι τενίστες των 70s και 80s, ειδικά στο γυναικείο τένις, έπρεπε να χτίζουν τον πόντο και να έχουν πολύ καλή τοποθέτηση στις μπάλες, αποφεύγοντας τα λάθη.

"Το παιχνίδι είναι πολύ διαφορετικό τώρα. Στην εποχή μου έπρεπε να ήσουν πολύ δυνατός πνευματικά γιατί έπαιζε τεράστιο ρόλο η σταθερότητα και η τοποθέτηση. Τώρα, κυριαρχεί η ωμή δύναμη και τα μικρότερα ράλι. Δεν νομίζω ότι οι σημερινοί παίκτες είναι πολύ δυνατοί πνευματικά".

Η Αμερικανίδα τενίστρια στέκεται και στο γεγονός ότι στην εποχή της η προπονητική ήταν σε "εμβρυακό" επίπεδο με συνέπεια οι παίκτες ουσιαστικά να παίζουν μόνοι τους, χωρίς ιδιαίτερες συμβουλές από κάποιο επιτελείο, κάτι που απολαμβάνουν, πλέον, σχεδόν όλοι οι επαγγελματίες τενίστες.

Τέλος σε ερώτηση για τον βλέπει κάποια παίκτρια που να την θυμίζει στο στιλ, μετά από σύντομη σιωπή, απάντησε με ένα ξερό "όχι"!

"Λυπάμαι αλλά αυτό νιώθω!" πρόσθεσε χωρίς ίχνος έπαρσης, εντούτοις,.


Κώστας Αϊτάκης
 
Advertisement

WTA Tennis24 TV

Προελαύνει στην Αυστραλία η Μαρία Σάράποβα, ξεπερνώντας και το εμπόδιο της Σεβάστοβα
puredrivenew_300-250.jpg
tvschedule_220x80.jpg

Editorial

  Το πιο δύσκολο στο τένις
  Σχεδόν κανένας πόντος στο τένις δεν είναι ίδιος με τον προηγούμενο. Σε αντίθεση με τα περισσότερα αθλήματα, το τένις έχει πιο πολλούς πόντους υπό πίεση: Game points, Set points, Match points, Championship points. ..
  Διαβάστε...

Mental Toughness

  «Πολεμώντας» το άγχος
  Άγχος. Μια συναισθηματική κατάσταση που πολλές φορές μας οδηγεί σε αρνητικές καταστάσεις. Ο Δρ Συμεών Σιωμόπουλος, μέσα από τη στήλη του Mental Toughness, μας εξηγεί τρόπους ..
  Διαβάστε...

Down the line

  Εφαλτήριο για την καριέρα του
  Το πληθωρικό ταλέντο του ήταν εξώφθαλμο από την αρχή, όταν ήταν ακόμα πολύ νέος, από τότε που μας πρωτοσυστήθηκε και παρουσιάστηκε στα παγκόσμια courts. ..
  Διαβάστε...

Integral Tennis

  In the Zone
  «Κι εσύ βλέπεις τον εαυτό σου να βυθίζεται σε μια εκστατική κατάσταση, σε σημείο που νιώθεις ότι σχεδόν δεν υπάρχεις. Έζησα αυτήν την εμπειρία κι άλλοτε. Το χέρι μου μοιάζει να μην ακολουθεί το σώμα μου ..
  Διαβάστε...