Τένις = μακροζωία
30.11.16
tennislife16_408.jpgΤο αιώνιο μυστικό της μακροζωίας ήρθε να απαντήσει επιστημονική έρευνα που βγήκε στη δημοσιότητα και αποκαλύπτει ότι το τένις είναι ένα από τα αθλήματα που βοηθούν τους ανθρώπους να μειώσουν τις πιθανότητες αιφνίδιου θανάτου!

Το τένις, μαζί με την κολύμβηση και την αερόβια άσκηση, είναι ένα από τα βασικά αθλήματα που βοηθάει στη μακροζωία.

Αυτό είναι το συμπέρασμα νέας έρευνας που δημοσιεύτηκε στο British Journal and Sports Medicine.

Σε μια μελέτη των διαφόρων τύπων άσκησης και τα επίπεδα κινδύνου τους, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η συμμετοχή σε συγκεκριμένα αθλήματα έχει σημαντικά οφέλη για τη δημόσια υγεία, και κάλεσε τους γιατρούς και τους αρμόδιους φορείς να ενθαρρύνουν τους ανθρώπους να επιλέξουν αυτά τα αθλήματα.

Η ίδια έρευνα δεν έδειξε πλεονεκτήματα για ανθρώπους που ασχολούνται με το ποδόσφαιρο, το τρέξιμο ή το ράγκμπι...

"Αυτή η μελέτη δεν πρέπει να παρερμηνευθεί και να εξάγει συμπεράσματα ότι το τρέξιμο και το ποδόσφαιρο δεν προστατεύουν από τις καρδιακές παθήσεις», δήλωσε ο Tim Chico, καρδιολόγος σύμβουλος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Σέφιλντ της Βρετανίας, ο οποίος κλήθηκε να σχολιάσει τα ευρήματα της μελέτης.

Η έρευνα ανέλυσε στοιχεία από 11 ετήσιες έρευνες για την υγεία για την Αγγλία και τη Σκωτία και πραγματοποιήθηκε μεταξύ του 1994 και του 2008, καλύπτοντας 80.306 ενήλικες με μέσο όρο ηλικίας τα 52 έτη.

Οι συμμετέχοντες ρωτήθηκαν σχετικά με το τι είδους άσκηση και τι διάρκεια είχαν κάνει τις προηγούμενες τέσσερις εβδομάδες και αν ήταν αρκετό για να τους κάνει να μείνουν από ανάσα ή να ιδρώσουν.

Οι ασκήσεις περιελάμβαναν βαριές οικιακές δουλειές, κηπουρική, περίπατο, ποδηλασία, κολύμπι, αεροβική γυμναστική, χορό, τρέξιμο, ποδόσφαιρο, ράγκμπι, τένις, μπάντμιντον και σκουός"

Η κατάσταση της υγείας του κάθε συμμετέχοντα είχε στοιχεία για μέσο όρο εννιά ετών, διάστημακατά το οποίο 8.790 από αυτούς έχασαν τη ζωή τους από όλες τις αιτίες και 1.909 από καρδιακή νόσο ή εγκεφαλικό επεισόδιο.

Συνολικά, σε σύγκριση με τους ερωτηθέντες οι οποίοι δεν είχαν κάνει ένα συγκεκριμένο άθλημα, ο κίνδυνος θανάτου κατά τη διάρκεια της περιόδου παρακολούθησης από οποιαδήποτε αιτία ήταν 47% χαμηλότερο μεταξύ εκείνων που έπαιξαν αθλήματα με ρακέτες, 28% χαμηλότερο μεταξύ των κολυμβητών, 27% χαμηλότερο από αεροβική γυμναστική και 15% χαμηλότερο μεταξύ των ποδηλατών.

Στους θανάτους από καρδιακή νόσο ή εγκεφαλικό επεισόδιο, η μελέτη διαπίστωσε ότι όσοι ασχολούνταν με το τένις είχαν 56% λιγότερες πιθανοτητες να πάθουν καρδιακή προσβολή ή εγκεφαλικό.

Γρήγορα στα courts...
 
Advertisement

WTA Tennis24 TV

Στα προημιτελικά του AO προκρίθηκε η Σερίνα μετά τη νίκη επί της Στρίτσοβα
tvschedule_220x80.jpg

Editorial

  Το πιο δύσκολο στο τένις
  Σχεδόν κανένας πόντος στο τένις δεν είναι ίδιος με τον προηγούμενο. Σε αντίθεση με τα περισσότερα αθλήματα, το τένις έχει πιο πολλούς πόντους υπό πίεση: Game points, Set points, Match points, Championship points. ..
  Διαβάστε...

Mental Toughness

  Τα κίνητρα του αθλητή
  Σε συνέχεια του προηγούμενου άρθρου της ειδικής στήλης του Tennis24, "Mental Toughness" που αναφερόταν στη Ψυχική αντοχή, ο ειδικός συνεργάτης του Tennis24, Δρ. Συμεών Σιωμόπουλος, αναλύει τα κίνητρα ..
  Διαβάστε...

Down the line

  Η κορυφή του ανήκει
  Πρωταθλητής στο Wimbledon, χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς, νικητής στα Masters σε Σανγκάη και Παρίσι, θριαμβευτής στο ATP Finals. Η απεικόνιση των σπουδαίων επιτυχιών του Άντι Μάρεϊ στο 2o εξάμηνο του 2016 ..
  Διαβάστε...

Integral Tennis

  Η νοοτροπία του πρωταθλητή
  Ένα άρθρο ωδή στον πρωταθλητισμό και στη νοοτροπία που πρέπει να έχει ένας νεαρός αθλητής για να αντέξει και να πετύχει στο μακρύ και πολύ δύσκολο ταξίδι του αγωνιστικού τένις. ..
  Διαβάστε...