Mouratoglou Tennis Academy
09.12.15mouratoglou-logo.jpg


Στην καρδιά της Sophia-Antipolis, στη Γαλλική Ριβιέρα, εκτείνεται η Mouratoglou Tennis Academy. Πρόκειται για το πιο προηγμένο κέντρο αντισφαίρισης στην Ευρώπη το οποίο περιλαμβάνει κορυφαίες αθλητικές, εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές εγκαταστάσεις.

Ένα κέντρο τενιστικής τελειότητας
20 λεπτά από τη Νίκαια, στην καρδιά της Sophia-Antipolis, η Mouratoglou Tennis Academy είναι η μεγαλύτερη και η πιο προηγμένη ακαδημία στην Ευρώπη. Συνδυάζει ένα τενιστικό κέντρο υψηλών επιδόσεων με ένα διεθνές εκπαιδευτικό πρόγραμμα σπουδών.

Η ακαδημία προσφέρει στους φοιτητές τη δυνατότητα της άθλησης και των σπουδών, επιλέγοντας μια επαγγελματική καριέρα στο τένις ή ένα υψηλό πρόγραμμα σπουδών, κυρίως μέσω προγραμμάτων υποτροφιών Αμερικανικών Πανεπιστημίων.

Οι εγκαταστάσεις της Ακαδημίας
Προκειμένου να πετύχει τους φιλόδοξους στόχους της και να γίνει η κορυφαία ακαδημία τένις στην Ευρώπη, η ακαδημία εκμεταλλεύεται την ιδανική τοποθεσία της στην καρδιά της Γαλλικής Ριβιέρα, που εγγυάται ένα εξαιρετικό κλίμα για τένις με περισσότερες από 300 ηλιόλουστες ημέρες το χρόνο.

Παρόλο που η ακαδημία βρίσκετια ήδη σε λειτουργία, όλα τα έργα αναμένεται να ολοκληρωθούν τον Ιούλιο του 2016 με τα εγκαίνια των κτηριακών εγκαταστάσεων που αφορούν τους φοιτητές αλλά και το Country Club.

Τo Country Club θα παρέχει τις εξής ανέσεις: Αίθουσες συνεδριάσεων, γυμναστήριο, κατάστημα με είδη τένις, καφέ-εστιατόριο, ιατρικό κέντρο και μια ιδιωτική πισίνα.

Η Ακαδημία έχει συνολικά 34 γήπεδα τένις, μεταξύ των οποίων 8 indoor, ένα γήπεδο για πολλά αθλήματα, ένα στίβο 80 μέτρων, 4 γήπεδα πάντελ και μια επιβλητική πισίνα σε σχήμα ρακέτας.

Για την υποστήριξη των στεγαστικών αναγκών της ακαδημίας αντισφαίρισης και την περαιτέρω ανάπτυξή της, η διοίκηση της ακαδημίας αποφάσισε να συνεργαστεί με το Sophia Country Club, ένα εντυπωσιακό ξενοδοχείο 4 αστέρων

Ένα ιδανικό περιβάλλον προπόνηση για επαγγελματίες
Η ακαδημία είναι ένα ιδανικό κέντρο προετοιμασίας για επαγγελματίες αθλητές. Μεταξύ των αθλητών που προετοιμάζονται εδώ, είναι το Νο1 των γυναικών, Σερίνα Γουίλιαμς που είχε άλλη μια σπουδαία σεζόν με τον προπονητή της και διευθυντή της ακαδημίας, Πάτρικ Μουράτογλου.

Το Νο1 της ATP, Νόβακ Τζόκοβιτς που μένει κοντά στο Μονακό, έρχεται συχνά στην Ακαδημία μεταξύ των τουρνουά που παίρνει μέρος όπως και οι Γάλλοι, Ζέρεμι Σαρντί και Αλιζέ Κορνέ που αποτελούν παράδειγμα για τους αθλητές της ακαδημίας.

Άλλοι επαγγελματίες της ακαδημίας: η Ελίνα Σβιτολίνα (Νο14 στην WTA) που είχε την καλύτερή της σεζόν το 2015 όπως επίσης και οι Αναστάσια Παβλιουτσένκοβα, Γιάνινα Βικμάγερ.

Στα τέλη του 2014, ο Πάτρικ Μουράτογλου ίδρυσε το Ίδρυμα Champseed το οποίο βοηθάει τα καλύτερα ταλέντα στο τένις προκειμένου να φτάσουν τον στόχο τους. Η Ακαδημία είναι το ιδανικό κέντρο προπόνησης για επιλεγμένα «Champseeders», όπως ο πολλά υποσχόμενος Rudolf Molleker που έρχεται τακτικά από τη Γερμανία για προπόνηση στην Ακαδημία.

130 full-time σπουδαστές
Η Ακαδημία αποτελείται από 130 φοιτητές, αγόρια και κορίτσια όλων των επιπέδων και από πολλές χώρες που επωφελούνται από τα προγράμματα τένις και δύο εκπαιδευτικά προγράμματα σπουδών σε Γαλλικά και Αγγλικά.

Η Ακαδημία έχει 30 υψηλά καταρτισμένους εκπαιδευτές (προπονητές, γυμναστές), που εφαρμόζουν την μεθοδολογία του Πάτρικ Μουράτογλου.

Όλοι οι αθλητές, προπονούνται 2 με 3 ώρες καθημερινά σε γκρουπ το πολύ τεσσάρων ατόμων και γυμνάζονται ώστε να αποφύγουν τους τραυματισμούς και να βελτιώσουν τη φυσική τους κατάσταση.

Το πρόγραμμα υποτροφιών του Μουράτογλου
Οι καλύτεροι τενίστες της ακαδημίας, έχουν βάσιμες ελπίδες για επαγγελματική καριέρα. Για όσους επιθυμούν να συνεχίσουν τις σπουδές τους παράλληλα με τη συμμετοχή τους σε υψηλού επιπέδου τουρνουά τένις, το Mouratoglou Scholarship USA Program είναι το ιδανικό πρόγραμμα για να ακολουθήσουν.

Μέσω του προγράμματος, η Ακαδημία βοηθάει τους σπουδαστές να ακολουθήσουν ένα σπουδαίο πρόγραμμα σπουδών. Κάθε χρόνο, η Ακαδημία δίνει υποτροφίες σε πάνω από 35 αγόρια και κορίτσια σε ορισμένα από τα καλύτερα Πανεπιστήμια των Ηνωμένων Πολιτειών.

Το τέλειο κέντρο αναψυχής
Η Ακαδημία είναι επίσης ανοιχτή στο ευρύ κοινό με τον κόσμο να είναι σε θέση σύντομα να απολαύσει τις υπηρεσίες του Country Club και να περιηγηθεί στις εγκαταστάσεις.

Ενήλικές και παιδιά, όλων των επιπέδων και ηλικιών, μπορούν να βελτιώσουν το παιχνίδι τους στην Ακαδημία μέσω των πριβέ μαθημάτων αλλά και των προγραμμάτων που προσφέρει η Ακαδημία.

Συνολικά, η Ακαδημία προσφέρει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα τένις, σπουδών και αναψυχής για όλους, ανεξαρτήτως επιπέδου, προκειμένου να βελτιώσουν τις ικανότητές τους στο τένις.


Δείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ -> http://bit.ly/1Nd8olK

That #feeling when you hit the #sweetspot That's why we play... #tennis #mta #fun #perfection #mouratoglou

 

Editorial

  Το πιο δύσκολο στο τένις
  Σχεδόν κανένας πόντος στο τένις δεν είναι ίδιος με τον προηγούμενο. Σε αντίθεση με τα περισσότερα αθλήματα, το τένις έχει πιο πολλούς πόντους υπό πίεση: Game points, Set points, Match points, Championship points. ..
  Διαβάστε...

Mental Toughness

  «Πολεμώντας» το άγχος
  Άγχος. Μια συναισθηματική κατάσταση που πολλές φορές μας οδηγεί σε αρνητικές καταστάσεις. Ο Δρ Συμεών Σιωμόπουλος, μέσα από τη στήλη του Mental Toughness, μας εξηγεί τρόπους ..
  Διαβάστε...

Down the line

  Εφαλτήριο για την καριέρα του
  Το πληθωρικό ταλέντο του ήταν εξώφθαλμο από την αρχή, όταν ήταν ακόμα πολύ νέος, από τότε που μας πρωτοσυστήθηκε και παρουσιάστηκε στα παγκόσμια courts. ..
  Διαβάστε...

Integral Tennis

  In the Zone
  «Κι εσύ βλέπεις τον εαυτό σου να βυθίζεται σε μια εκστατική κατάσταση, σε σημείο που νιώθεις ότι σχεδόν δεν υπάρχεις. Έζησα αυτήν την εμπειρία κι άλλοτε. Το χέρι μου μοιάζει να μην ακολουθεί το σώμα μου ..
  Διαβάστε...