Τουρνουά για το Περιβάλλον 2014
30.05.14
Image Για 9η χρονιά ο Σύλλογος Αντισφαίρισης Σερρών διοργανώνει Green Τουρνουά Τένις στις εγκαταστάσεις του Αθλητικού κέντρου Σερρών.


Το τουρνουά του, ο Σ.Α.Σ το έχει εντάξει στις δράσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού περιβάλλοντος UNEP που φέτος έχει θέμα "Υψώστε τη  φωνή σας, να μην ανέβει  το επίπεδο της θάλασσας" που πραγματοποιούνται σ όλο τον κόσμο.

Ο Σ.Α.Σ πιστεύει ότι ο αθλητισμός έχει την υποχρέωση ως το μεγαλύτερο κοινωνικό κίνημα να ευαισθητοποιεί τους ανθρώπους του για το περιβάλλον ιδίως αυτήν την χρονική περίοδο που η παγκόσμια κοινωνία με επικεφαλής τα Ηνωμένα Έθνη πραγματοποιεί καμπάνιες υποστήριξης. Το θέμα για τους εορτασμούς Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος φέτος είναι *Υψώστε τη  φωνή σας, να μην ανέβει  το επίπεδο της θάλασσας*      * 

Ο ΣΑΣ, υπηρετώντας τον τρίτο πυλώνα της Αgenda 21 θέτει την αθλητική του οικογένεια μπροστά στην ευθύνη που έχει για την προστασία του και καλεί τους νέους της Ελλάδος και της Ευρώπης μέσα από τον αθλητισμό να μειώσουν το *οικολογικό τους αποτύπωμα* .
Έχοντας την αιγίδα του Παγκόσμιου Οργανισμού Περιβάλλοντος δεσμεύτηκε να πραγματοποιεί   το τουρνουά αυτό, προωθώντας κάθε χρόνο στην Ημέρα Περιβάλλοντος την καμπάνια που επιλέγει ο Οργανισμός.

Η κατάσταση του περιβάλλοντος έχει σημαντικές επιπτώσεις για τον αθλητισμό.   

Οι αθλητές και οι αθλήτριες επηρεάζονται  από τις περιβαλλοντικές συνθήκες όπως η ποιότητα του αέρα και των υδάτων και η  έκθεση τους σε επιβλαβείς ουσίες . Η Κλιματική  αλλαγή  προκαλεί την απώλεια των φυσικών πόρων δημιουργεί στους  συμμετέχουν αθλητές δυσκολίες στους στόχους τους.

Ο Σ.Α.Σ  πέρα από την συμμετοχή του στ αθλητικά του γεγονότα, πρέπει να λειτουργήσει ως καταλύτης για φίλο-περιβαλλοντικές δράσεις που σκοπεύουν πολύ πέραν του γεγονότος των επετειακών του δράσεων για τον εορτασμό της ιστορίας του. Oi δράσεις του αποτελούν «όχημα» για την εξεύρεση και εφαρμογή λύσεων για τα σημαντικότερα περιβαλλοντικά προβλήματα που θα αντιμετωπίσουν οι μικροί μας αθλητές ΟΛΩΝ των αθλημάτων μας και φυσικά όλη η κοινωνία.

Ο Σ.Α.Σ καλεί τους αθλητές του ,φίλους και γονείς να υποστηρίξουν την καμπάνια προς όφελος των ιδίων και των παιδιών τους 
To Τουρνουά θα πραγματοποιηθεί κατά την διάρκεια της εβδομάδος και ο τελικός θα γίνει στις 8 Ιουνίου 2014.

http://syllogosantisfairishsserron.blogspot.gr/2014/05/9-tournament-tennis-jounior-for.html
 
puredrivenew_300-250.jpg

Tennis24 TV

Τα στιγμιότυπα του θριάμβου του Ντιμιτρόφ επί του Γκοφάν στην Ο2 Arena
Advertisement
tvschedule_220x80.jpg

Editorial

  Το πιο δύσκολο στο τένις
  Σχεδόν κανένας πόντος στο τένις δεν είναι ίδιος με τον προηγούμενο. Σε αντίθεση με τα περισσότερα αθλήματα, το τένις έχει πιο πολλούς πόντους υπό πίεση: Game points, Set points, Match points, Championship points. ..
  Διαβάστε...

Mental Toughness

  «Πολεμώντας» το άγχος
  Άγχος. Μια συναισθηματική κατάσταση που πολλές φορές μας οδηγεί σε αρνητικές καταστάσεις. Ο Δρ Συμεών Σιωμόπουλος, μέσα από τη στήλη του Mental Toughness, μας εξηγεί τρόπους ..
  Διαβάστε...

Down the line

  Κερδίζει τις εντυπώσεις
  Οδεύοντας πια ολοταχώς προς το τελευταίο κομμάτι της σεζόν, μπορούμε απερίφραστα να πούμε ότι το 2017 είναι μια χρονιά όπου τα δύο ιερά τέρατα του παγκόσμιου τένις, Ρότζερ Φέντερερ και Ραφαέλ Ναδάλ όντες σαρωτικοί, έχουν κατακτήσει ..
  Διαβάστε...

Integral Tennis

  In the Zone
  «Κι εσύ βλέπεις τον εαυτό σου να βυθίζεται σε μια εκστατική κατάσταση, σε σημείο που νιώθεις ότι σχεδόν δεν υπάρχεις. Έζησα αυτήν την εμπειρία κι άλλοτε. Το χέρι μου μοιάζει να μην ακολουθεί το σώμα μου ..
  Διαβάστε...