Προσέχει για να έχει...
21.11.12
Image Αν και αρκετοί θα σκέφτηκαν ότι ίσως έχει αρχίσει να προετοιμάζει το έδαφος για τη "μεγάλη έξοδο", προσωπικά πιστεύω ότι η ανακοίνωση του αγωνιστικού προγράμματος του Φέντερερ για το 2013 και το γεγονός ότι μείωσε κατά πολύ τα τουρνουά, έχει να κάνει με την προθεσή του να μείνει για αρκετά χρόνια ακόμη στο tour!

Το έχει δηλώσει και ο ίδιος και γιατί να μην τον πιστέψουμε...

Θέλει να μείνει όσο το δυνατόν περισσότερο στο tour, έχοντας θέσει ορίζοντα τα 35 του χρόνια ενώ έχει εκφράσει και την επιθυμία του μέχρι και να αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Βραζιλίας το 2016!

Για να μπορέσει να μείνει ανταγωνιστικός, ο Φέντερερ φαίνεται να έχει αποφασίσει πως πρέπει να κάνει δραστικές αλλαγές στο αγωνιστικό του πρόγραμμα και η ανακοίνωση του καλεντάρι για το 2013 είναι προς αυτή την κατεύθυνση.

Σίγουρα, με την πρώτη ματιά, το πρόγραμμα του Ελβετού προκάλεσε έκπληξη αφού η διαφορά σε σχέση με φέτος είναι μεγάλη...

Από τα 19 τουρνουά που έπαιξε το 2012 (συμπεριλαμβανομένου των δύο αποστολών σε Davis Cup), θα παρακάμψει 5 και θα αγωνιστεί σε μόλις 14 το 2013, βγάζοντας εκτός παραδοσιακούς προορισμούς όπως το Qatar Open στην Ντόχα (αρχές Γενάρη), το Miami Masters τον Μάρτιο αλλά και το τουρνουά της γενετειράς του στη Βασιλεία στο τέλος της σεζόν.

Ο λόγος που ο Φέντερερ έχει την ευκολία αυτή να αγωνιστεί σε λιγότερα τουρνουά φέτος, χωρίς ποινή, είναι το γεγονός οτι πληρεί και τα τρία κριτήρια που αναφέρει ο κανονισμός της ATP.

Οι υπόλοιποι top τενίστες, είναι υποχρεωμένοι να παίξουν σε 8 Masters τουρνουά. Υπάρχει κανονισμός στο καταστατικό της ATP που σου επιτρέπει να αποκλείσεις ένα Masters 1000 τουρνουά εφόσον i) έχεις παίξει σε 600 παιχνίδια στο tour, ii) έχει συμπληρώσει 12 χρόνια καριέρας στο tour και iii) έχεις κλείσει τα 31 σου χρόνια μέχρι την 1η Γενάρη της τρέχουσας σεζόν. Όταν όλα αυτά τα κριτήρια ισχύουν ταυτόχρονα, όπως συμβαίνει στην περίπτωση του Φέντερερ, μπορείς να παίξεις σε όσα τουρνουά θέλεις...

Έτσι, ο Φέντερερ έχει τη δυνατότητα να αγωνιστεί σε όσα Masters θέλει, χωρίς να τιμωρηθεί με βαθμούς, κτίζοντας το αγωνιστικό του πρόγραμμα όπως εκείνος επιθυμεί με στόχο να παραμείνει περισσότερο καιρό ανταγωνιστικός.

Αυτό που κρατάει τον Βασιλιά στα γήπεδα, περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο κίνητρο, είναι η αγάπη για το άθλημα η οποία δεν έχει αλλοιωθεί καθόλου απ'τα απίστευτα ρεκόρ που έχει στην κατοχή του και είναι πολύ δύσκολο να ξεπεραστούν από άλλον τενίστα.

Όχι μόνο δεν έχει αλλοιωθεί αλλά γίνεται ολοένα και πιο έντονη, όσο ο Φέντερερ καταφέρνει να στέκεται ανταγωνιστικός και πολλές φορές ακόμη καλύτερα. απ'τους πιο νεαρούς και πιο δυνατούς αντιπάλους.

Με την επιστροφή του Ράφαελ Ναδάλ στο tour, η σεζόν 2013 αναμένεται με μεγαλύτερο ενδιαφέρον από ποτέ...

Μαρίνος Ταχτσίδης - Αυτό το ηλεκτρονικό μήνυμα προστατεύεται από spam bots, θα πρέπει να έχετε ενεργοποιημένη τη Javascript για να το δείτε
 

Αρχεία Editorial

Editorial

  Το πιο δύσκολο στο τένις
  Σχεδόν κανένας πόντος στο τένις δεν είναι ίδιος με τον προηγούμενο. Σε αντίθεση με τα περισσότερα αθλήματα, το τένις έχει πιο πολλούς πόντους υπό πίεση: Game points, Set points, Match points, Championship points. ..
  Διαβάστε...

Mental Toughness

  «Πολεμώντας» το άγχος
  Άγχος. Μια συναισθηματική κατάσταση που πολλές φορές μας οδηγεί σε αρνητικές καταστάσεις. Ο Δρ Συμεών Σιωμόπουλος, μέσα από τη στήλη του Mental Toughness, μας εξηγεί τρόπους ..
  Διαβάστε...

Down the line

  Εφαλτήριο για την καριέρα του
  Το πληθωρικό ταλέντο του ήταν εξώφθαλμο από την αρχή, όταν ήταν ακόμα πολύ νέος, από τότε που μας πρωτοσυστήθηκε και παρουσιάστηκε στα παγκόσμια courts. ..
  Διαβάστε...

Integral Tennis

  In the Zone
  «Κι εσύ βλέπεις τον εαυτό σου να βυθίζεται σε μια εκστατική κατάσταση, σε σημείο που νιώθεις ότι σχεδόν δεν υπάρχεις. Έζησα αυτήν την εμπειρία κι άλλοτε. Το χέρι μου μοιάζει να μην ακολουθεί το σώμα μου ..
  Διαβάστε...